Niksa Stipanicev / CROPIX
HRVATSKA - NORVEŠKA 3-0

Pobjeda Mini Vatrenih, Pašalić i stoperi u prvom dijelu pregazili Norvežane!

Piše: Davor TrutinObjavljeno: 13. studeni 2014. 21:40

Poslije manje od mjesec dana kada je Hrvatska U-19 reprezentacija igrala s vršnjacima Turske kvalifikacijski ogled Šubićevac je opet hodočastila jedna reprezentativna vrsta. Hrvatska U-21 selekcija u prijateljskom je dvoboju ugostila Norvešku i posve je nadigrala. Iako je Šibenik upao u zadnji čas kao zamjena za Dugopolje, šibenski domaćini su u manje od 24 sata uspjeli sve pripremiti za dvoboj.

Hrvatski U-21 reprezentativci uvijek su magnet za menadžere diljem Europe. Tako su na Šubićevac došli i skauti Chelseaja, Eintrachta, Freiburga, Red Bull Salzburga. Hrvatska je krenula odlučno. Posebno impresivno bilo je prvo poluvrijeme. Gračanovi izabranici su u tom razdoblju postigli tri pogotka i stvorili još niz izglednih šansi. Prštalo je i od lijepih akcija i oko petstotinjak gledatelja moglo je biti zadovoljno.

Seriju je otvorio Mario Pašalić već u 8. minuti. Bila je to brza akcija koju je započeo Pjaca, proslijedio je loptu do Pašalića, a aktualni igrač Elchea probio je iskosa vratara gostiju pogodivši u bliži kut za 1:0.

Potom su uslijedile dvije akcije Josipa Mišića, a potom i prezimenjaka Petra u 29. minuti, ali ostalo je 1:0. No, u 33. minuti Hrvatska je povisila prednost.

Petar Mišić izveo je korner s desne strane, lopta je prohujala paralelno s gol linijom gdje je po sredini dočekao Duje Ćaleta Car i zabio u mrežu. Bio je to gol prvijenac u debiju za U-21 reprezentaciju mladog Šibenčanina. Stoper mini Vatrenih naciljao je malo potom i gredu, ali Norvežani su svejedno "fasovali" i treći pogodak do odmora.

Lopta je ubačena do desne strane gdje je dočekao Šimunović. Branič Dinama precizno je pogodio mrežu gostiju s oko 14-15 metara za sjajnu završnicu i odličnih prvih 45 minuta Gračanove vrste.

U nastavku je Hrvatska stala, visoko vodstvo kao da je uspavalo igrače, a ni izmjene koje je Gračan napravio nisu vratile izgubljeni tempo igre. S druge strane iskoristila je to Norveška koja je u nekoliko situacija opasno zaprijetila Livakoviću, ali "vikinzi" nisu uspjeli zabiti niti počasni gol.

Na koncu uvjerljivih 3:0 za Hrvatsku i zadovoljstvo izbornika Nenada Gračana.

- Bilo je odlično, uvjerljivo posebice u prvih 45 minuta. Bilo je dosta trke, akcija i tri gola, a mogli smo zabiti i još pokoji. U nastavku smo nedopustivo pali, izgubili smo ritam, i s tim dijelom nisam zadovoljan. No, važno je da smo ostvarili cilj, da se nitko nije ozlijedio i kada nam se priključe svi ostali igrači, koji iz niza razloga nisu mogli biti s nama za ovu akciju, bit ćemo sasvim sigurno jaki i kompetitivni. Drago mi je da sam opet došao u Šibenik, ovdje se uvijek lijepo osjećam, imam tu dosta prijatelja. Svaka čast Šibeniku i Šibenčanima. Sve je bilo savršeno - zaključio je Gračan lijepu prohladnu, kišovitu jesensku noć na Šubićevcu.

Hrvatska - Norveška 3:0

ŠIBENIK Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 500. Sudac: Domagoj Vučkov (Hrvatska) 7.

Strijelci: 1:0 - Pašalić (8), 2:0 - Ćaleta Car (33), 3:0 - Šimunović (39).

HRVATSKA: Livaković 7, Mikanović 7, Šimunović 8, Ćaleta Car 8, Milić 7, Šunjić 7 (od 64. Brlek -), Krovinović 7, J. Mišić 7,5 (od 80. Roguljić -), Pašalić 8, P. Mišić 7 (od 64. Ivančić -), Pjaca 7,5.

IZBORNIK: Nenad Gračan 7,5

NORVEŠKA: Dyngeland 5, Haraldseid 5 (od 61. Utvik -), Gronner 5, Hoibraten 5, Grogaard 5,5, Hansen 5 (od 61. Strand -), Trondsen 5,5, Fossum 5, Thorsby 5,5, Berisha 5 (od 73. Omoijuanfo -), Finne 5 (od 61. Zahid -).

IZBORNIK: Gunnar Smerud 6

IGRAČ UTAKMICE: Duje Ćaleta Car

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 19:27