NOVI SMJER MODRIH

Počinje štednja u Maksimiru! Mirko Barišić poručio: 'Igrači će biti plaćeni po učinku!'

Razgovarat ćemo sa svakim igračem pojedinačno, ne možemo se, kažem, u ovoj situaciji mi praviti da smo neka oaza koju ništa ne može rastresti, kazao je Barišić
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. siječanj 2012. 12:48

Kojim će smjerom krenuti Dinamo jedno je od najčešćih pitanja u Maksimiru. Hoće li Modri prodavati igrače, dovoditi skupa pojačanja ili će se osloniti na vlastite snage? Konačno, hoće li Modri napraviti sve da uđu u Ligu prvaka ili će i Europska liga biti dobar doseg. Lani je baš u Međugorju predsjednik Mirko Barišić najavio pohod na Ligu prvaka, podcrtao da bi baš o ulasku u elitno natjecanje mogla ovisiti i egzistencija kluba.

Naime, u Dinamu je najavljena štednja, to nitko ne taji, o tome smo već i pisali. Teško da ćemo u Maksimiru na ljeto vidjeti neko poznato i skupo ime, to je sve očitije. Uostalom, neki je dan bilo i otpuštanja trenera u omladinskoj školi, naznake recesije “nagrizaju” i Dinamove zidove, unatoč zaradi brojnih milijuna u Ligi prvaka, unatoč svim onim milijunima koje su Modri zadnjih godina zaradili prodajom igrača.

- Štednja je u situaciji u kakvoj se nalazi gospodarstvo normalna za sve poslovne subjekte, štednja je nužna. Naravno, ni mi ne možemo biti izuzetak, moramo se ponašati u skladu s općim stanjem.

Međutim, ne krije predsjednik da bi uskoro moglo doći i do rezanja troškova i aktualnih ugovora, odnosno promjene modaliteta njihova isplaćivanja.

- Razgovarat ćemo sa svakim igračem pojedinačno, ne možemo se, kažem, u ovoj situaciji mi praviti da smo neka oaza koju ništa ne može rastresti. Pokušat ćemo napraviti tako da ugovori budu usklađeni učinku svakog pojedinog igrača, uklopiti u neke trenutne okvire. Ne, nema razgovora o nekom kresanju ugovora za određeni postotak, 10, 20 ili 30 posto, ne idemo u tom smjeru. Može se, recimo, napraviti tako da se igračima kaže “nećemo ti ovo platiti u travnju nego u lipnju”, ne smije se dogoditi nelikvidnost u tijeku poslovne godine. Dakle, najvažnije je da sve troškove ispunimo, da nema repova.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 21:47