Dinamo
 Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
GRANDIOZNE NAJAVE

POČINJE VELIKA REKONSTRUKCIJA DINAMA Stiže Mario Gavranović, još najmanje jedan kapitalac, a evo tko bi sve trebao napustiti Maksimir!

DINAMO U Maksimiru neće čekati iduće ljeto, već u zimskom prijelaznom roku žele obogatiti svoj roster
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. studeni 2017. 18:46

Pred Dinamom je uzbudljiv zimski prijelazni rok. Tako barem najavljuju izvori bliski klubu. Strategija i vizija kluba su jasne, ne želi se čekati iduće ljeto kako bi se u plavu svlačionicu dovela pojačanja, cilj ih je dovesti ove zime kako bi se tijekom proljetnog dijela prvenstva uigrala momčad za ono što slijedi na ljeto.

Bez obzira što će se od iduće sezone teže do Lige prvaka, Dinamo želi u najelitnije klupsko natjecanje na Globusu, jer ono osigurava punu blagajnu i mirnu klupsku budućnost. Naravno, za ostvarenje tog cilja mora se osvojiti naslov prvaka, u Maksimiru se nadaju da će u tome uspjeti, a trenutačni pogled na ljestvicu sugerira upravo takav rasplet.

Zagreb, 110317.
Stadion Maksimir.
MAXtv Prva Liga, 1.HNL, 24.kolo, utakmica seniora GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji:  Dinamo slavlje, gol Ante Coric.
Foto: Damir Krajac / Hanza Media
Damir Krajac / Hanza Media / CROPIX
Ante Ćorić

Naravno da je još rano lamentirati o tome tko će doći, a tko otići iz plave svlačionice, ali neki obrisi želja kad su dolasci u pitanju već se naziru. Za Gavranovića znamo, on sigurno dolazi, to je prvo pojačanje koje će stupiti u plavi tabor. Međutim, saznajemo da Modri traže još jednog centarfora posve drugih karakteristika od onih koje ima trenutačni napadač Rijeke kojeg muči aduktor. Traži se jedan visok, snažan i robustan centarfor! Već se gledaju neki takvih karakteristika, Dinamo je već bacio udicu koju drže neki skauti i menadžeri diljem Europe.

E sad, znači li to da bi se u zimskom prijelaznom roku Modri mogli riješiti dvojice napadača, Hodžića i Henriqueza?

Saznajemo da za obojicu postoje neki upiti te da takav rasplet uopće nije nemoguć. Za Hodžića smo već napisali da bi ove zime mogao otići, ali mogući odlazak Čileanca jest svojevrsno iznenađenje, jer se vratio u formu. Međutim, ima logike, Henriquez i Gavranović su u neku ruku slični tipovi napadača, pa nema neke potrebe imati ih obojicu u svlačionici ako stigne taj kojeg žele, dakle, robusni centarfor.

Bogatstvo za Ćorića

Osim napadača, po neslužbenim informacijama, doznajemo da bi Modri željeli dovesti i - desnog bočnog. Alex Matel još je uvijek ozlijeđen, a izgleda da se na njega u Maksimiru dugoročno i ne računa, tako da ostaje samo Petar Stojanović, Slovenac koji igra po načelu “toplo-hladno”, pa se ta pozicija svakako želi ojačati.

Goran Sebelic / CROPIX
CROPIX

Treća pozicija o kojoj se intenzivno razmišlja u Dinamu kad se radi o dolaznim transferima jest ona - ofenzivnog veznog. Modri klub razmišlja o jednom playmakeru, razigravaču. E sad, tu dolazimo da najintrigantnije priče, ona se zove - Ante Ćorić. Onaj već toliko spominjani ulazak od sedam sekundi na derbiju protiv Rijeke opet je inicirao mogućnost odlaska tog mladog igrača iz Dinama. Da si ne lažemo, Ćorić nije sretan svojim statusom u plavoj svlačionici. Traje to već dugo, sve se zna, prolaze sezone, a ništa se ne mijenja. Sluti na priču koja ne može imati sretan završetak. Iako se kompletne utakmice koje je u tri sezone igrao za Modre mogu nabrojiti na prste, za Ćorića postoje upiti, a gotovo je sigurno da će uskoro biti i ponuda. Pitanje je, naravno, kakva će ponuda stići. Teško je, naime, vjerovati da bi ga klub pustio za cifru koja nije “obložena zlatom”. Ipak, nikad se ne zna, dogovori su uvijek mogući. Tu priču pratit ćemo s posebnim zanimanjem...

Antolić blizu odlaska

Kad se pak radi o nekim drugim mogućim odlascima, onda je u igri opet Domagoj Antolić. Imao je prilike kapetan otići još ljetos, ali se neke stvari nisu poklopile, koje bi se ove zime ipak mogle poklopiti. Može se postaviti i pitanje što će biti s Markom Leškovićem, dobrim nogometašem, koji također nema previše prilika. Ostanak u Dinamu mogao bi značiti stagnaciju ako i dalje bude u trenutačnom statusu.

POZICIJE KOJE MODRI NAMJERAVAJU OJAČATI U ZIMSKOM PRIJELAZNOM ROKU

SREDNJI NAPADAČ

Hodžić i Henriquez možda igraju svoje posljednje utakmice u modrom dresu, u zimu sigurno dolazi Gavranović, a klupska struka istaknula je potrebu za angažmanom klasičnog centarfora, visokog, snažnog i robusnog ofenzivca, koji bi automatski Hodžića i Henriqueza učinio suvišnima.

DESNI BEK

I dok na lijevom beku više-manje dosta toga štima, Sosa drži mjesto startera, a tu je i Lecjaks kao solidna alternativa, na desnom je situacija daleko od idealne. Matel je još uvijek ozlijeđen i u Maksimiru od njega polako dižu ruke, dok Petar Stojanović igra po načelu “toplo-hladno” pa ne čudi ideja da se dovede novog desnog beka.

OFENZIVNI VEZNI

Ćorić nije sretan svojim statusom u plavoj svlačionici, za njega postoje upiti, gotovo je sigurno da će uskoro biti i ponuda i sve vodi prema tome da će Dinamo i nadareni veznjak uskoro ići svaki svojim putem. Dogodi li se to, maksimirski klub okrenut će se tržištu u potrazi za adekvatnom zamjenom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 06:45