TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
STVARANJE NOVOG HAJDUKA

Počinje velika rošada na Poljudu: Hajduk prodaje ovih 9 igrača, stiže i strašna ponuda prvaka za Livaju?

Hajduk bi mogao ostati bez 10 ili više igrača. Što znači da Nikoličius treba pronaći 8 do 10 novih
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. svibanj 2021. 11:49

Idemo najprije s igračima koje Hajduk želi zadržati. Marko Livaja i Lovre Kalinić uvjerljivo su prvi na listi želja. Kalinić je u 21 utakmici čak 11 puta imao čistu mrežu. Golman koji drži obranu i pola momčadi. Livaja pak drži kompletan napad i drugu polovicu momčadi. Šest golova i sedam asistencija u 15 nastupa.

Koliko je realno da oni ostanu? Kalinić ima još godinu dana ugovor s Aston Villom u kojoj sigurno neće braniti. No, ako se pojavi neka momčad koja će pristati plaćati barem pola njegovog skupog ugovora, Kalinić će biti jako daleko od Poljuda.

Livaja je slobodan i na meti nekoliko klubova koje imenom i veličinom navodno predvodi Bešiktaš. Turcima nije problem Livaji ponuditi i 1,5 milijuna eura za sezonu. Što Hajduk ni izbliza ne može pratiti. Za Hajduk postoji jedna jako dobra vijest, a to je da bi i Livaja i Kalinić htjeli ostati na Poljudu. I takvo što katkad zna biti presudno... Hajduk bi želio zadržati i Fossatija, pa i Umuta, koji su na posudbama. Umut košta 400.000 eura, što Hajduk neće platiti, a Fossati ovisi o željama Monze.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Hajduk mora nekoga i prodati da bi preživio, a najbliži transferu su Vušković i Stanko Jurić, koje želi nekoliko klubova iz Serie A. Dug je popis igrača koje bi Hajduk rado transferirao. Na njemu su: Posavec, Simić, Dimitrov, Diamantakos, Eduok, Nejašmić, Jairo, Dolček te Jakoliš. Svi su oni pod ugovorom. Mujakiću i Todoroviću završava posudba, te oni sigurno odlaze, kao i Umut kojeg smo već spomenuli.

Kad sve to zbrojite, Hajduk bi mogao ostati bez 10 ili više igrača. Što znači da Nikoličius treba pronaći 8 do 10 novih igrača, pojačanja.


IGRAČI KOJE BI PRIMARNO TREBALO ZADRŽATI

MARKO LIVAJA (27)

Napadač, ofenzivac, vođa, "desetka"... Sve je to Marko Livaja. Igrač koji izravno može riješiti svaku HNL utakmicu.

LOVRE KALINIĆ (31)

Vođa i dobri duh svlačionice, dokazana golmanska klasa. Sve je to Lovre Kalinić. Goloman koji drži kompletnu obranu.

MARCO FOSSATI (28)

Iskusan, racionalan, sjajan u čitanju igre u oba pravca. Fossati se odlično uklopio, pravi je momčadski igrač koji suigrače čini boljima.

IGRAČI KOJIMA SE PRIMARNO TREBA ZAHVALITI

JAIRO DA SILVA (29)

Vidjeli smo da ima klasu, ali ona se odavno ugasila. Veliki ugovor opterećenje je za klub, kao i njegov boravak na klupi. U zadnjoj je godini ugovora.

DIMITRIOS DIAMANTAKOS (28)

Centarfor koji se nije ukazao tijekom cijele sezone. Ugovor mu traje još dvije godine, a i poprilično je skup.

JOSIP POSAVEC (25)

Golman koji je propustio previše prilika da bi možda zaradio još jednu. Ugovor mu traje još dvije godine, rastanak je za sve najbolje opcija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:13