Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
EKSKLUZIVNO ZA SN

POGLED BIVŠEG SPORTSKOG DIREKTORA NA ARMADINO PROTIVLJENJE BIŠĆANU 'Vrijeđalo se i mene, ali navijači su se na kraju morali pomiriti s odlukom'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 22. listopad 2018. 10:19

Tiha misa, par domoljubnih “budnica” i porcija vrijeđanja novog trenera - to je otprilike sukus Armadine “izvedbe” u Zaprešiću.

Što o svemu misli klub? Službeno - ništa, kao i mnogo puta dosad, ali se iz konkretnih poteza lako iščitava stav Rujevice. Konkretno, nakon što su navijači obznanili nezadovoljstvo trenerom, u stručni je stožer kao drugi pomoćnik ušao Pilipović, još jedan o kojemu Armada nema dobro mišljenje, što je poznato već godinama.

Dakle, klub je pokazao da neovisno o stavu dijela tribine donosi poslovne odluke koje smatra ispravnima, na što definitivno ima pravo, kao što navijač koji plati ulaznicu ima legitimno pravo izraziti svoje mišljenje o tim poslovnim odlukama, ako želi. Što o svemu misle tzv. obični navijači? Za odgovor će trebati pričekati domaću utakmicu (Rudeš), no više je od dojma da će velika većina istočne i zapadne tribine podržati Igora Bišćana jer, s trenerske/stručne pozicije, toj odluci kluba o novom strategu ne može ništa prigovoriti.

+
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

O neobičnoj situaciji porazgovarali smo s Marinkom Koljaninom, aktualnim direktorom ambicioznog trećeligaša Orijenta 1919, koji već ove sezone želi napasti drugu ligu. Naime, upravo je on bio sportski direktor koji je na Kantridu doveo Dragana Žilića, srpskog vratara koji je Armadi u početku bio neprihvatljiv. Zviždalo mu se, vrijeđalo ga se, ali je na travnjaku iskazao kvalitetu (zabio gol Konavljaninu za legendarnih 2:2 u Kupu!) te je s vremenom nezadovoljstvo otupjelo.

- Vrijeđalo se i mene i tadašnjeg predsjednika Ježića, ali izdržali smo, stajali iza te odluke, s kojom su se navijači na kraju morali pomiriti. Ono je možda bila još delikatnija situacija jer se promatrala i u političkom kontekstu, a danas je Rijeka privatno vlasništvo, ne udruga građana kao tada. Smatram da je imenovanje Bišćana fantastičan potez Rijeke, a navijači moraju shvatiti da postoje ljudi koji vode klub. Općenito, kod nas, kao i istočnije na Balkanu, navijačima se daje prevelik utjecaj, često im se podilazi, pa pomisle da se imaju pravo miješati u odluke vodstva. Neki klubovi, to nije tajna, postanu i taoci tih navijača. Meni je jasno da se radi o radikalnom dijelu Armade, no klub je privatno vlasništvo i to tako funkcionira svugdje u svijetu. Evo, pada mi na pamet primjer Salzburga: kada je novi vlasnik došao, promijenio je sve, a navijači su htjeli da ostane ljubičasta boja dresova. Završilo je tako da su osnovali svoj klub Austria Salzburg... Izražavam punu podršku predsjedniku Miškoviću zbog izbora trenera, znam kroz što sada prolazi, ali vidim da je stao iza trenera i da je ustrajan u odluci. Vjerujem da će Bišćan, kao i Žilić nekad, dokazati svoje kvalitete na utakmicama te da će se situacija smiriti - rekao je Koljanin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 11:31