GORAN MEHKEK/CROPIX
BITKA ‘RANJENIKA‘

Pogledajte bez koga sve Dinamo mora večeras! Ali, strahovito težak udarac doživjeli su i Austrijanci...

U Dinamu vjeruju da će većina tih igrača, možda i svi, biti spremni za uzvrat u Austriji za tri tjedna
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. studeni 2020. 18:21

Pozitivni na test na COVID-19 u Dinamu, pozitivni u Wolfsbergeru. Imena niti jedni niti drugi nisu objavili, Dinamo je bio nešto konkretniji rekavši da uz glavnog trenera Zorana Mamića i još nekoliko članova stožera pozitivna devetorica igrača s UEFA-ine liste. Austrijanci su, pak, izvijestili da je kod njih osam slučajeva zaraze, što među igračima, što među članovima stožera.

Teško je, naravno, nagađati, govoriti tko je zaražen, tko je možda ozlijeđen, tko je izostao s popisa zbog nekih trenerovih zamisli, no zadnji trening Dinama večer prije utakmice otkrio je da u momčadi nema Dominika Livakovića, Brune Petkovića, Petra Stojanovića, Kevina Theophile-Catherinea, Luke Ivanušeca... Dakle, vrlo je vjerojatno da će Modri igrati bez nekoliko važnih zvijezda.

image
ALEXANDER NEMENOV

Kažemo, tko je od njih pozitivan na COVID-19, a tko nije, to se javno i službeno ne zna, u konačnici bitno i jest samo da ih vjerojatno neće biti u sastavu i da je Zoran Mamić iz kućnog okruženja, zajedno sa svojim suradnicima, zapravo, imao relativno lagan zadatak u slaganju momčadi, nije tu ni moglo biti previše dvojbi. A u Dinamu vjeruju da će većina tih igrača, možda i svi, biti spremni za uzvrat u Austriji za tri tjedna. Imao je, rekli smo i u najavi, ipak Dinamo još dovoljno kvalitete na raspolaganju.

A gosti iz Austrije dosta su vješto skrivali svoje probleme, nigdje nije mogla izići informacija o tome na koga trener Feldhofer nije mogao računati. Stigli su i Austrijanci u Zagreb osobnim automobilima, kao što je Dinamo nedavno išao u Šibenik, kako bi dodatno smanjili rizik od zaraze, što jest možda malo zakompliciralo samu organizaciju njihova dolaska, kako smo kasnije čuli, neki su direktno s puta došli u Maksimir na večernji trening, dok su neki ranije došli u hotel i otamo krenuli prema stadionu.

image
KOEN VAN WEEL

- Morali smo puno stvari drukčije organizirati nakon što smo danas doznali koliko imamo zaraženih. Nadao sam se da ih neće biti toliko, ali nije bilo tako. Došli smo ovdje osobnim automobilima kako bismo zadržali distancu - rekao je na službenoj press-konferenciji trener Wolfsbergera Ferdinand Feldhofer.

A u četvrtak ujutro od austrijskih smo kolega saznali da s momčadi u Zagreb nije doputovao Michael Liendl. Najbolji igrač i strijelac, kapetan i duša Wolfsbergera, igrač koji je u Europskoj ligi zabio već četiri gola u dvije utakmice, od toga tri s bijele točke. Naravno, ne precizira se razlog zbog kojega ga nije bilo, može se tek nagađati, u svakom slučaju i Austrijanci su na kraju došli u Zagreb podosta oslabljeni, još dva-tri igrača koji su inače u krugu prve momčadi nisu bili na raspolaganju svome treneru Ferdinandu Feldhoferu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 22:22