NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
FOTO: PRVI RADNI DAN

Pogledajte dolazak Escobara u biser Jadrana: ‘Sretan sam što sam došao u u prelijepu Hrvatsku!‘

Poprilično nepoznati stručnjak, skromnog trenerskog životopisa, naslijedio je Krunoslava Rendulića
Piše: D. Trutin/SNObjavljeno: 30. ožujak 2021. 12:19

Na Šubićevcu su u utorak predstavili svog novog trenera, Španjolca Sergija Escobara Cabusa. Uvodnu riječ imao je jedan od suvlasnika šibenskoga prvoligaša, Eduardo Zapata.

- Sretni smo što možemo predstaviti novog trenera, koji je vrlo dobro pripremljen. Escobara znamo veoma dugo, još dok je radio u španjolskom Castellonu. On ima jako dobro iskustvo iz Kolumbije, gdje je pomogao da America obrani titulu prvaka. Vjerujemo u njegov rad jer znamo da je maksimalno posvećen poslu. Njegov primarni zadatak bit će da Šibenik ostane u prvoj ligi - kazao je Zapata, dodavši:

image
Predstavljanje novog trenera HNK šibenik Sergia Escobara
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

- Escobar je svjestan koliko je Prva HNL zahtjevna liga. Također, jako dobro zna kako ga težak zadatak čeka u preostalih 10 kola do kraja sezone. Međutim, imamo puno povjerenje u njega.

Budući da Escobar ne barata odveć dobro engleskim jezikom, ulogu prevoditelja preuzeo je Anel Karabeg, jedan od pomoćnika u stručnom stožeru.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

- Jako sam sretan što sam došao u lijep grad kao što je Šibenik i lijepu zemlju Hrvatsku. Za početak mogu poručiti da ću 24 sata dnevno biti posvećen radu s ekipom i dobrobiti kluba. Znam da je Šibenik u seriji od šest utakmica bez pobjede. Idemo najprije prekinuti taj negativni niz, a onda možemo razmišljati o konsolidaciji, pa čak i tražiti nešto više iduće sezone. Iz ovih mojih riječi se dade naslutiti kako bih u Šibeniku volio ostati neko duže vrijeme - kazao je novi trener Narančastih.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Očito je već neko vrijeme pratio Šibenik u HNL-u i nije da posve dolazi na nepoznato. Zna, međutim, da vremena nema odveć, da sve mora rješavati u hodu...

- Istina, vrlo sam malo spavao, ovo malo vremena što sam imao iskoristio sam za treninge, pripreme... Međutim, jasno mi je da Šibenik ima kvalitetnu momčad, dobre igrače, ali ne treba zatvarati oči pred nekim nedostacima koje sam detektirao. Prije svega, primamo jako puno golova iz prekida i kornera. Također, nisam zadovoljan kako ekipa reagira po izgubljenoj lopti. Na tome ćemo raditi cijeli ovaj tjedan do utakmice s Dinamom u subotu. Jako dobro znam koga imam za prvog protivnika. Bit će nam jako teško s Dinamom, ali nećemo se predati. Znate, jako često se dogodi da promjenom trenera momčad dobije novu energiju, ja se nadam da će to biti slučaj i ovaj put - poručio je Escobar na svom predstavljanju.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Escobar je, inače, profesor tjelesnog odgoja, koji od 2007. godine ima UEFA Pro licencu. Radio je sa svim mlađim dobnim kategorijama u Španjolskoj, a osam godina je samostalno bio trener u tamošnjoj trećoj ligi.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

- Kad sam bez angažmana, predajem na španjolskoj nogometnoj akademiji kao profesor za taktiku - zaključio je Escobar.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
20. travanj 2024 02:56