RONALD GORSIC/CROPIX
VELIKA BITKA

Pogledajte golove: Užasna reakcija Mujakića, sjajan asist Livaje, Lovrić i Jairo promašili zicere

Gosti su zabili i autogol i gol u Gorici. Novi ogled ove dvije momčadi gledat ćemo u utorak...
Piše: Toni Roić, SNObjavljeno: 13. ožujak 2021. 19:01

GORICA - HAJDUK 1:1 (Mujakić a.g 6' / Atanasov 45')

VELIKA GORICA. Gradski stadion.Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Pušić i Modrić. Četvrti sudac: Vučković. Delegat: Podrug. VAR: Bel. AVAR: Petrović.

GORICA (4-2-3-1): Banić - Muhammed, Steenvoorden (od 84. Moro), Jovičić, Krizmanić - Suk, Babec - Špikić (od 90. Dvorneković), Nimely (od 83. Ngouali), Lovrić - Dieye (od 76. Mudrinski). Trener: Siniša Oreščanin.

HAJDUK (3-4-2-1): Kalinić - Vušković, Simić, Mujakić - Todorović, Jurić (od 84. Nejašmić), Atanasov, Čolina - Kačaniklić, Livaja - Jairo (od 84. Jakoliš). Trener: Paolo Tramezzani.

Žuti kartoni: Simić (35 - preoštar start). Crveni kartoni: -. Igrač utakmice: Jani Atanasov.

--------------------------------------------------------------------

Hajduk je konačno prekinuo crni niz poraza u Velikoj Gorici i remijem 1:1 se vratio na četvrto mjesto, dok je Gorica utvrdila svoje treće mjesto sa 15 bodova više od Hajduka i Rijeke. Mogla je utakmica otići na obje strane, ali u konačnici remi je najpravedniji rezultat. Splitski klub imao je prije ove utakmice četiri poraza u ligi i jedan u Kupu u nizu, a već u utorak ova dva rivala igrat će na istom mjestu četvrtfinale Hrvatskog kupa.

Siniša Oreščanin je prvi put imao priliku voditi Goricu protiv svog bivšeg kluba, kojeg je napustio u ljeto 2019. godine, a na travnjak je poslao isti sastav, koji je u prošlom kolu remizirao u Osijeku, što će reći da je Liberijac Sylvanus Nimely ostao u ulozi polušpice u formaciji 4-2-3-1. Hajdukov strateg Paolo Tramezzani je zbog ozljede Umuta i kartona Fossatija, u odnosu na Varaždin ubacio u početni sastav Jaira i Atanasova, a optirao je za sustav 3-4-1-2 s Livajom i Jairom u špici, a Kačaniklić je igrao iza njih.

Nije se utakmica još ni zahuktala, a Gorica je iz prve ozbiljnije akcije u 6. minuti povela i to tragikomičnim autogolom Nihada Mujakića. Prije toga Matar Dieye je prošao dvojicu suparnika u šesnaestercu i kada je s lijeve strane ubacio prizemnu loptu na peterac, Mujakić je pokretom noge loptu usmjerio u vlastitu mrežu. Nije moglo početi bolje za domaće, a gore za Splićane, koji su odmah bili prisiljeni na što više ofenzivnih akcija, ali nije im baš išlo po planu.

Autogol Mujakića za 1:0:

Gorica se postavila u čvrsti blok, koji je bilo teško probiti, a istovremeno su domaćini vrebali na tranziciju u kontranapade. Pravu priliku ipak su dočekali u 25. minuti iz prekida igre. Centrirao je s desne strane Lovrić, a na petercu loptu zahvatio Suk, ali ona odlazi zamalo pokraj vrata.

Tramezzani je cijelo prvo poluvrijeme proveo uz aut liniju, pokušavajući pokrenuti igrače Hajduka u pravom pravcu, dok je Oreščanin mirno sjedio na klupi, očito zadovoljan kako njegova momčad kontrolira situaciju na terenu i ne dopušta Splićanima konkretne prijetnje. Činilo se kako će poluvrijeme i završiti s vodstvom domaćih, ali u 45. minuti ipak je Hajduk došao do izjednačenja.

S desne strane loptu je na peterac ubacio Marko Livaja, Musa Muhammed i vratar Gorice Banić loše su reagirali i na loptu je natrčao Jani Atanasov i lako je s dva metra pospremio u praznu mrežu. Makedonac je svoj prvijenac postigao u prosincu protiv Velikogoričana u Splitu, a sada je i drugi gol u 17. ligaškom nastupu za Splićane postigao protiv istog suparnika. Na odmor se tako otišlo s izjednačenim rezultatom.

Gol Atanasova za 1:1:

U 53. minuti Hajduk je imao dva zicera u istom napadu za potpuni preokret. Kačaniklić je najprije u čistu šansu gurnuo Jaira, koji je krenuo sam prema Baniću i pucao, ali vratar Gorice mu je bravurozno ušao u udarac, da bi odbijenu loptu prihvatio Todorović, a njegov udarac s desetak metara uspio je nogom izblokirati Hrvoje Babec. Bio je to trenutak koji je mogao prelomiti utakmicu na stranu Splićana, ali slično je šest minuta kasnije bilo na drugoj strani.

Najprije je Lovrić odlično pucao s lijeve strane, a Kalinić izvrsno obranio, da bi odbijenu loptu na vrhu šesnaesterca primio nečuvani Joey Suk, ali njegov udarac otišao je zamalo pokraj okvira vrata. U 63. minuti još bolja prilika za vodstvo Gorice. Matar Dieye je prošao po lijevoj strani, a onda ubacio u sredinu šesnaesetrca za natrčalog Lovrića, čiji udarac je pogodio vanjski dio vratnice. Sreća je u ovoj akciji definitivno izdala najboljeg strijelca Velikogoričana.

Posljednju priliku u 85. minuti propustio je za domaće tek ušli Ngouali, kojem je loptu servirao Krizmanić, ali Šveđanin nije pogodio okvir vrata.

PRIJENOS UŽIVO:

'90 + 3 - kraj utakmice. Novi ogled ove dvije momčadi, još i važniji, gledat ćemo već u utorak kada je na rasporedu borba za polufinale Kupa.

85' - nakon dugo vremena jedna prava šansa, opet za Goricu. Vrlo dobri Krizmanić poslao je oštar prizemni ubačaj, ali netom ušli Ngoulai je vrlo loše pucao iz dobre pozicije.

75' - Hajduk bolji u zadnjih desetak minuta, ali bez velikih prigoda. Tek u 77. minuti prva izmjena, mijenja Oreščanin napadača za završnicu, Mudrinski umjesto Dieyea.

62'- Lovrić je dobio idealnu loptu na desetak metara od gola, pucao potpuno neometan, ali lopta je odsjela na vratnici

57'- Sjajno je ubacio Krizmanić s lijeve strane u kazneni prostor, ali ispred Dieyea obrana Hajduka izbija u korner. Bila je ovo opasna situacija pred vratima Bijelih

53'- Jairo je ostao sam ispred Banića, ali vratar Gorice brani njegov pokušaj. Lopta se potom odbila do Todorovića čiji udaraca s desetak metara odlazi u blok domaće obrane

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' Goool - Livaja je ubacio s desne strane, Kačaniklić je bio prekratak, ali na drugoj strani ukazao se Atanasov i zabio za izjednačenje

32'- Gorica ima više od igre i u nekoliko je navrata stvorila opasne situacije pred vratima Bijelih, dok Hajduk s druge strane dugim loptama pokušava napraviti nešto više, ali to se zasad pokazalo kao loše rješenje

25' - Lovrić je iz slobodnog udarca poslao sjajnu loptu na petarac, Suk puca iz blizine, ali lopta ne pronalazi put do mreže

19' - Dieye je dobio odličnu loptu u prostor, ušao u šesnaesterac, pucao, ali njegov je udarac bio slab i neprecizan

10' - Lovrić je zapucao direktno iz slobodnog udarca s nekih 20-ak metara, ali lopta je otišla malo iznad grede

6' Goool - Dieye je ubacio oštru prizemnu loptu loptu na pet metara, a tamo je katastrofalno reagirao Mujakić i poslao loptu u vlastitu mrežu

2'- Todorović je ubacio u kazneni prostor, najviši u skoku bio je Livaja, ali njegov pokušaj je bio neprecizan

1'- Utakmica je počela!

----------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 11:33