Start Horkaša na Biuku
 SCREENSHOT HNTV
REZIGNIRANI DOMAĆINI

Pogledajte ključni trenutak: ‘Ovo je već 12. ili 13. penal protiv nas! Za nas su dosudili jedan...‘

Momčad sa sjevera Hrvatske bila je blizu boda protiv Hajduka, a onda ih je ‘ubio‘ njihov vratar
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. svibanj 2021. 23:01

Nisu mogli ostati mirno sjediti na klupi iz varaždinske delegacije kada je potkraj susreta dosuđen jedanaesterac za Hajduk u utakmici 33. kola HNL-a. Trajao je VAR-pregled situacije u kojoj je domaći vratar Dinko Horkaš pomalo neobjašnjivo, prilikom izlaska sa svojih vrata napravio težak prekršaj nad mladim Stipom Biukom. VAR-soba nije dala svoj pravorijek pa je glavni sudac utakmice između Varaždina i Hajduka, Đakovčanin Zdenko Lovrić otišao pogledati situaciju na ekran pored terena.

Kada se vratio, uz pokret ruke prema bijeloj točki, domaći nisu mirovali. Dapače, jasno se i u TV-prijenosu dalo vidjeti koliko im konačna Lovrićeva odluka nije sjela. Mislili su, a to je također tema za raspravu, da prekršaj nije postojao i da zapravo osnova za jedanaesterac nema. Morao je sudac Lovrić objašnjavati Zoranu Kastelu, treneru Varaždinaca zašto je donio odluku kontra domaćih... U konačnici, Marko Livaja je postigao pogodak iz najstrože kazne i donio sva tri boda Hajduku.

Pogledajte ključni trenutak utakmice:

- Hajduk je danas bio bolja ekipa, imali su više šansi. Izdržali smo njihov pritisak ali opet smo iz jedne svoje greške bili kažnjeni. Mislim da je ovo 12. ili 13. jedanaesterac protiv nas, a mi smo imali samo jedan. Bio je to pad koncentracije u najgore vrijeme, pred kraj utakmice - rekao je Kastel za portal evarazdin.hr

Imat će sljedeći tjedan Varaždinci još teži dvoboj, jer moraju na gostovanje kod prvaka Dinama u Maksimir. Taj će se dvoboj igrati u srijedu, a dan ranije će se gledati prema Puli gdje će njihov međusobni dvoboj imati druge dvije momčadi sa začelja ljestvice, Istra 1961 i Lokomotiva. No, hoće li Varaždin izdržati ovakav ludi ritam u završnici sezone?

- Izmjene smo morali raditi zbog ozljeda igrača, neki igrači više jednostavno nisu mogli igrati. Kadar je takav, kakav je i mi ćemo se boriti i dalje za svaku loptu i za svaki bod, dokle god imamo šanse za ostannak. Još ništa nije gotovo. Nama bi bod puno značio, međutim rezultat je takav kakav je i moramo čestitati Hajduku - zaključio je Kastel za evarazdin.hr.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 03:49