Nenad Dugi/CROPIX
SAMO ZA OBITELJ

Pogreb Vlatka Markovića samo u krugu obitelji, komemoracija u četvrtak

Hrvatski nogometni savez organizirao je komemoraciju za najdugovjećnijeg predsjednika koja će se održati u četvrtak u 12 sati u Muzeju Mimara
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. rujan 2013. 19:53

Obitelj Vlatka Markovića odlučila je da posljednji ispraćaj bude u krugu najbliže rodbine. Hrvatski nogometni savez organizirao je komemoraciju za najdugovjećnijeg predsjednika koja će se održati u četvrtak u 12 sati u Muzeju Mimara. U protekla dva dana na adresu HNS-a stigli su brojni izrazi sućuti.

Predsjednik Fife Sepp Blatter naslovio je dopis na Davora Šukera:

"Dragi predsjedniče, dragi prijatelju,

s tužnim srcem ti danas pišem nakon što sam saznao vijest o smrti legendarnog Vlatka Markovića. Nogometna obitelj oplakuje velikog igrača i trenera, a ja dragog prijatelja. U svojoj funkciji predsjednika HNS-a bio je član brojnih Fifinih komisija te je dao značajan doprinos našoj igri. Karijeru je započeo u klubovima u Bosni prije nego je igrao za Dinamo Zagreb, Austriju i Rapid Beč. Nadalje, skupio je 16 nastupa za bivši Jugoslaviju te je u igračku mirovinu otišao 1968. godine. Uz vođenje Nice, Rapida, Standarda kao i Hajduka i Dinama, bio je izbornik hrvatske reperezntacije između 1993. i 1994.

Osobno i u ime Fife izražavam naše najdublje izraze sućuti Vlatkovoj obitelji i najmilijima kao i HNS-u. Obavijestite ih da nogometna obitelj stoji uz njih u ovom razdoblju tuge. Vlatko će puno nedostajati, a njegovo ime neće biti zaboravljeno u nogometnom svijetu".

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora oglasili su se predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop, a ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je istaknuo:

"S dubokim žaljenjem primili smo vijest o smrti velikog zaljubljenika u nogomet i nogometnog stručnjaka Vlatka Markovića. Povodom ovog velikog gubitka, svim članovima obitelji Vlaka Markovića, njegovim prijateljima i suradnicima i cijeloj nogometnoj obitelji upućujem izraze najdublje i najiskrenije sućuti osobno i u ime Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta".

U urede HNS-a došli su i dopisi od dopredsjednika Uefe Lefkaritisa i Surkisa, županijskih nogometnih saveza, klubova iz Hrvatske, Europe i svijeta, nacionalnih saveza sa svih strana globusa. Naravno među stotinama izraza sućuti pristigli su i od drugih sportskih saveza iz naše zemlje poput rukometnog, odbojkaškog...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 14:46