Vladimir Dugandzic / CROPIX
NIŠTA OD BENKA

Pojačanje iz Parka mladeži: Besplatni Vojnović stiže kao zamjena za Anđelkovića?

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. lipanj 2014. 15:17

Europska liga, europska liga. Još uvijek te riječi zvone u glavama navijača Hajduka. Kako će Bijeli doseći željeni nivo, kako će ostvariti visoke ambicije? Samo s pojačanjima, i to iskusnim igračima. Zbog toga su se na Poljudu razletjeli u potrazi za pojačanjima. Premda je novac i dalje limitirajući faktor, jasno je da u Hajduku ozbiljno misle osnažiti ekipu u svim linijama. Koga uopće može dovesti Hajduk?

Prije dva dana lansirana je u eter informacija da je Hajduk zainteresiran za Leona Benka. Međutim, brzo je nekadašnji golgeter Rijeke demantirao takve navode. No nije tajna da bi se Benko vratio iz Kine, gdje je u dresu Daliana ovog proljeća postigao tek jedan pogodak u 14 nastupa. Nije se snašao u Kini, to je evidentno, a za Hajduk bi bio veliko pojačanje. Sa 100.000 eura po sezoni i premiju za ulazak u Europsku ligu, uspio bi Hajduk dovesti Benka ili klasu golgetera sličnu njemu.

U ovom trenutku Bijeli nemaju taj novac, ali jasno je da će u pregovorima s potencijalnim pojačanjima koja bi bitno podigla momčad igrati na kartu ulaska u Europsku ligu. Pored Benka, Hajduku je interesantan Aljoša Vojnović, 29-godišnji veznjak kojem istječe ugovor u susjednom Splitu.

Vojnović je od napadača u karijeri postao zadnji vezni, a s obzirom na to da Tudor u posljednjih mjesec dana prošle sezone nije koristio Anđelkovića, može se naslutiti da bi Bijeli rado pojačali veznu liniju iskusnim prvoligaškim igračem. Sandro Gotal, 22-godišnji Hrvat iz Austrije i dalje stoji kao evidentni kandidat za dolazak. Vjerojatno i najizgledniji među dosad spominjanima kroz medije u protekla tri tjedna. Očekuje se i dolazak jednog igrača iz Makedonije, ali sve je to ustvari zagrijavanje za prave poslove ukoliko Bijeli žele pojačati momčad iskusnim igračima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 13:42