CROPIX
NEREALNA VERZIJA

POJAVILA SE I PRILIČNO NEVJEROJATNA VERZIJA PRIČE KOJA JE PODIJELILA DINAMO I RIJEKU U Zagrebu sumnjali da u sabotažu, Riječani odbacili optužbe!?

U neslužbenim razgovorima moglo se čuti i da je Rijeka namjerno napravila sve da se odgodi susret s Dinamom!? Na Rujevici su odmah odbacili priču o 'sabotaži'
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 26. veljača 2018. 14:56

Kad je postalo jasno da utakmice na Rujevice neće biti, odmah smo primijetili ljutito lice Marija Cvitanovića. Nitko iz Dinamove delegacije nije bio sretan zbog te odluke. Činilo se s tribine i da pokušavaju, dok odluka još nije bila službena, nešto promijeniti, međutim, odluku suca Batinića nisu uspjeli okrenuti. Teren je na dijelovima bio zamrznut, puhala je bura, nije da su uvjeti bili idealni, međutim, Modri su htjeli igrati.

- Mi smo baš htjeli da se igra, a Rijeka je to koja nije željela. Njima valjda odgoda više odgovara - kazao je Dinamov glavni direktor Tomislav Svetina.

Da, Dinamo je vjerojatno osjetio priliku da ode opet na 12 bodova prednosti, da je Rijeka ranjiva, još neuigrana i da domaćinu ovakav rasplet puno više paše. Recimo, do novog termina utakmice Riječani će biti jači za Župarića koji će odraditi suspenziju, vjerojatno će u kadru biti i Kvržić.

Sudac je rekao ‘ne’

Opet, može se dogoditi da Bradarić dobije treći karton, može i netko iz Dinama u međuvremenu otpasti. No, sveukupno, Dinamo je bio taj koji je svojski želio da se utakmica odigra, a u nekim neslužbenim razgovorima moglo se čuti i da je Rijeka namjerno napravila sve da se odgodi susret, neki iz Zagreba sumnjaju i da su domaćini tijekom nedjelje polijevali teren, ne bi li nastala ta ledena ploča. Dakako, iz riječkih redova sve su takve optužbe odbacili.

- Došli smo s namjerom da igramo, a oni nisu htjeli igrati. Sudac je tako odlučio, izašao je s kapetanima van i kazao da se ne igra. Ja sam s igračima razgovarao, pitao sam ih za taj sigurnosni aspekt, a oni su svi bili za to da se igra, s takvom smo idejom izašli i pred suca. No, on je odlučio da se ne igra - kazao je Dinamov trener Mario Cvitanović koji je bio akter one čuvene utakmice u Maksimiru protiv Olympiacosa kad je teren bio potpuno smrznut, temperatura bila blizu minus 20.

- Spomenuli smo u razgovoru i tu utakmicu, tada je bilo hladnije. Istina, puše, hladno je, ali... No, sudac je odlučio, nismo mogli utjecati. Dakako da nam to remeti planove, jer vidio sam kod momčadi stav, odlučnost, željeli su pokazati sve što znaju i vratiti se na pobjednički put. Remeti nas kad nemamo utakmicu dva tjedan, najavljene su i dalje velike hladnoće, čitav tjedan ne znamo kako ćemo raditi i pripremati. Ali što je tu je.

Inače, Cvitanović je nakon odluke o odgodi susreta poslao igrače na pomoćni rujevički teren s umjetnom travom da odrade trening. Vježbali su sat vremena.

- Normalno smo trenirali, malo je hladno, ali ništa posebno - zaključio je Cvitanović.

Arijan Ademi, pak, kazao je kako je sudac izveo kapetan na teren i odlučio da se ne igra:

- Tako je bilo, takva je odluka. Nama se činilo da se može igrati, bilo je 50 utakmica s lošijim uvjetima koje smo igrali. Ali, dobro...

Teren tvrd k’o kamen

S riječke strane sasvim drugi kut gledanja. Sportski direktor Bijelih Srećko Juričić podvlači da jučer nije bilo nikakvog smisla igrati.

- Bili smo spremni igrati da je sudac na tome inzistirao, ali njegova je procjena bila da zdravlje svih aktera može biti ugroženo i složili smo se s odlukom koju je donio - kratko je poručio Juričić.

Kao i Dinamo, i Rijeka je odradila trening, nešto duži nego Zagrepčani. Na kraju su se igrači sreli ispred svlačionica, neki i srdačno razmijenili nekoliko riječi, nekako se i svi složili da nije bilo smisla igrati.

- Mislim da stvarno nisu postojali uvjeti da se igra, nikome nije u interesu da bi se nogomet igrao samo da se igra. I gledateljima na stadionu i onima pred televizijom, na kraju i nama samima je interes da gledaju dobar nogomet, pravi derbi, a u uvjetima koje smo imali to ne bi bilo moguće. Uz južni gol teren je bio tvrd k’o kamen, sada je još i pojačao vjetar i mislim da je odluka razumna - rekao je kapetan Bijelih Filip Bradarić.

Pronio se nakon utakmice glas da su Modri inzistirali da se igra, Bradarić je ponudio svoje viđenje cijele situacije.

- Svaki od nas želi igrati, pogotovo utakmice poput ove s Dinamom, nema tu priče, ali da guštamo u igri, a ne samo da igramo reda radi. Odradili smo trening pa smo se uvjerili da su uvjetni abnormalni. Imao sam na sebi pet majica, kapu, rukavice, ali bura i to probija. Pokušali smo i nešto odraditi s loptom, ali nije se moglo puno očekivati.

Nova odgoda, nakon one kup-utakmice, zgusnut će malo raspored Bijelima.

- Nema veze, samo neka bude pravi ambijent kada se bude igralo. Da svi budemo zadovoljni, da igramo nogomet, a kada će to biti još ne znamo.

Da se igralo jučer ne bi bilo Darija Župarića zbog isključenja u Osijeku, a ako se bude igralo 6. ožujka možda neće biti Filipa Bradarića. U ogled protiv Lokomotive ući će s dva žuta kartona.

- Nikada ne mislim na te stvari, ni sada mi to nije bilo u glavi. Svaka je utakmica za sebe, a ako se onda dogodi da je tako moralo biti. Idemo dalje, ne treba razmišljati o tome - zaključio je Filip Bradarić.

Sada se sve zna: Rijeka i Dinamo na Rujevici 7. ožujka

Dvoboj 23. kola između Rijeke i Dinama koji je trebao biti odigran na Rujevici u nedjelju prebačen je na 7. ožujka (srijeda) kao što smo i najavljivali.

Derbi je ponovno zakazan za 17 sati, na stadionu Rujevica. Lokomotiva i Osijek svoju bi odgođenu utakmicu trebali igrati sutra u Kranjčevićevoj, sudar Cibalije i Rudeša odgođen je za 6. ožujka, a Intera i Istre za 7. ožujka. Zbog vremenskih nepogoda odgođeno je i cijelo prvo proljetno kolo Druge HNL.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 10:57