Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
PALAC DOLJE ZA ŠPACU

Poklepović i službeno dobio 'cipelu', Svaguša bira između Keka, Mršića i Kataneca

Trening i lako moguće utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca u sobotu vodit će dosadašnji zamjenik Joško Španjić – objavio je.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2010. 17:13

Oko 15 sati pred novinare koji od jutra stražare na Poljudu izišao je Ivica Kalinić.

- Stanko Poklepović više nije trener – potvrdio je ono što je Slobodna objavila još sinoć.

- Trening i lako moguće utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca u sobotu vodit će dosadašnji zamjenik Joško Španjić – objavio je.

Tko je novi trener, pitali smo:

- Razmišljamo o svim opcijama, nemojte inzistirati na imenima!

U Hajduku još uvijek ne znaju tko će biti Poklepovićev nasljednik, ali doznajemo kako je prva želja aktualni trener Cibalije Stanko Mršić.

Učinak s Hajdukom Stanka Poklepovića

38 utakmica - 23 pobjede, 9 remija, 6 poraza

Stanko Poklepović izabran je za trenera Hajduka 12. veljače, dan prije 99. rođendana kluba, nakon što je Edoardo Reja otišao u Lazio. Najavljen kao prijelazno rješenje, trener koji će pokušati spasiti sezonu, Poklepović je bio uspješan. Uspio je osvojiti trofej u Kupu, a u prvenstvu je Hajduk završio na drugoj poziciji, kao najbolja momčad proljetnog dijela sezone. Na temelju ostvarenih rezultata Špaco je opravdao povjerenje i zaslužio novi ugovor za nastavak rada u Hajduku.

U prošloj sezoni doživio je samo jedan prvenstveni poraz, od Lokomotive u Zagrebu u ožujku, a drugi poraz dogodio mu se u Vinkovcima od Cibalije. Ispadanje od Istre bio mu je treći poraz u nizu.

Špaco je gubio utakmice u Europi, ali je svejedno uspio s Hajdukom napraviti rezultat kakav nije ostvaren u zadnjih 15 godina. U eri Poklepovića Hajduk se stabilizirao, osvojio je trofej i napravio iskorak u Europi. Svojom duhovitošću i izravnim pristupom Poklepović je zadobio simpatije navijača i medija, ali idila je trajala dok su trajali rezultati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 01:20