NOGOMETNI OSCAR

POKLEPOVIĆ 'Ovo je godina Ivana Rakitića'; ĆIRO 'Najbolji je Modrić, čak i kada ne igra'

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 04. lipanj 2015. 11:09

Tri senatora hrvatskog nogometa, Miroslav Blažević, Stanko Poklepović i Otto Barić, koji su zajedno na trenerskim klupama proveli oko 150 godina, uključili su se u izbor nogometnih Oscara, koji će se u četvrtak održati u hotelu Westin. Tamo će se izabrati najbolji hrvatski ovosezonski igrač, najbolji igrač HNL-a i najbolji trener. I tu se čak i trenerski mudraci ozbiljno razilaze. U četvrtak će u Westinu biti šokova, kiselih lica...

Bio sam uvjeren da u izboru igrača sezone neće biti dvojbe, da će to biti Ivan Rakitić, peti igrač najjače Barcelone svih vremena. Bio bi to logičan izbor, jer, Rakitić je važan igrač u peterokutu između Messija, Neymara, Suareza i Inieste. On je označen kao prirodni nasljednik Xavija Hernandeza, Luis Enrique mu je dao maksimalnu minutažu, španjolski mediji izuzetnu pažnju. Svugdje je bio prorok, u Švicarskoj i Španjolskoj, osim u svojoj domovini. OK, glas narodni, glas Božji!

Stanko Poklepović smatra da je Rakitić danas prvo ime hrvatskog nogometa. Bez konkurencije. I odmah do njega je svrstao Ivana Perišića, najboljeg hrvatskog igrača na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i jaki adut Wolfsburga.

I Otto Barić, koji će u četvrtak dodijeliti trofej najboljem hrvatskom treneru, svoj glas je dao Rakitiću.

- ‘Raketa’ je odigrao najviše velikih utakmica, u odnosu na Modrića dao je više, Luka je premalo igrao da bi bio najbolji - rezonira gospon Otto.

- Izuzetni su bili Ivan Perišić i Danijel Subašić. Golman Monaca jednostavno nije imao felera, od deset utakmica on je devet puta bio igrač utakmice. Hvala Bogu da smo napokon dobili pravog golmana. Perišić? U Wolfsburgu se razvio u igrača visoke europske klase...

Kovač mora osvojiti EP

Ćiro Blažević je, naravno, bio sasvim drukčijeg mišljenja od svojih kolega:

- Najbolji je Modrić, čak i kada ne igra! Nesreća Reala je počela kada se on ozlijedio, Ancelotti je dobio otkaz, a Real ostao bez trofeja samo zato jer nisu imali Modrića. Njegov nogomet je jednostavno genijalan, on ima radar na leđima. Rakitić me iznenadio, nisam vjerovao da će u Barceloni biti standardan, ali, kad podvali loptu Messiju, odmah sam rekao; Modrić i Rakitić su velika hipoteka Niki Kovaču, s takvim igračima mora, podcrtajte taj mora, mora biti europski prvak!

U izboru najboljeg igrača HNL-a, niti jedan senator nije dao točan odgovor. Prema našim informacijama, odabran je Marko Pjaca, ali su Ćiro, Stanko i Otto imali drukčije viđenje:

- U trolistu, Vlašić, Ćorić, Pjaca, bit ću lokal-patriot, glas ću dati Nikoli Vlašiću - rekao je Stanko Poklepović, uz objašnjenje da je Vlašić snažniji, prodorniji od konkurenata iz Dinama.

Boban je pravi centarfor

- Glasovat ću za Kramarića, makar u zadnjih nekoliko mjeseci nije davao ono što se od njega očekivalo. Ali, još uvijek je zabio najviše golova - podvukao je Otto Barić.

- Na drugom mjestu je Marko Pjaca, on će biti novi Bakota, koji bi bio svjetski igrač da je igrao u boljim ligama. Ćorić je premalo igrao da bi bio prvi, ali, jednom će biti. Pjaca i Kramarić su danas bolji - zaključio je svoj izbor Barić.

- Najbolji je Gabrijel Boban - izjasnio se Blažević, koji je uvijek bio sklon tom prezimenu . - Sviđa mi se Ante Ćorić, on je predodređen da bude svjetska klasa, ali to još nije. Zašto sam glasovao za Bobana? Teže je biti najbolji ako dolaziš iz Zagreba, a Boban je najzaslužniji za briljantnu Zagrebovu sezonu, pravi je centarfor...

Posloženi Dinamo

Kad su treneri u pitanju, bili su jedinstveni, bez sumnje je to Zoran Mamić, jer je postigao najimpresivniji trenerski rezultat otkako je hrvatske lige. Ali, svaki je imao opasku:

- Iako Mamić nije iskusan trener, napravio je odličnu kompoziciju momčadi, koja se prošetala do prvog mjesta. Sigurno je kormilario s najboljom momčadi, koju mu je Zdravko dao u ruke. Vrijedni su spomena Ivo Šušak i Ante Čačić - istakao je Stanko Poklepović.

- I ja sam za Zorana Mamića, iako i Ante Čačić zaslužuje komplimente - kratko je komentirao Otto Barić.

Čačić i Šušak rade čuda

- Ako se treneri mjere prema rezultatu, onda je najbolji samo Zoran Mamić. Iako su i Čačić i Šušak napravili čudo - rekao je Ćiro.

Tako je izgledala anketa naših najeminentnijih stručnjaka, u kojoj je iznenađenje što za igrača godine nije odabran Ivan Rakitić, što su svi tek na drugo mjesto stavili Marka Pjacu, ali su zato bili jedinstveni u izboru naj-trenera. Međutim, u rubrici ispod, gdje će se govoriti o struci, rekli su nešto vrlo zanimljivo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 14:51