RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NAJKONKRETNIJI RED BULL

‘Pola Europe‘ u lovu na sina bivšeg Vatrenog, a tihi interes za dva velika talenta pokazao i Dinamo

Ni u petak s Kajzerice nije stigla informacija o ustoličenju novoga trenera, ali ima drugih vijesti
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 04. lipanj 2021. 22:18

Nakon što Lokomotiva nije produžila suradnju sa Samirom Toplakom, bilo je mnogo zainteresiranih stručnjaka za dolazak na klupu Lokosa, a u najužem su izboru ostala trojica - Dean Klafurić (48), Mario Cvitanović (46) i Silvio Čabraja (52). Direktor Lokomotive, Božidar Šikić, razgovarao je sa spomenutom trojicom kandidata i njegova se odluka nestrpljivo čeka.

U iščekivanju dolaska novoga trenera, u Lokomotivi sastavljaju i igračku križaljku za novu sezonu. Dosta je upitnika, neki igrači žele otići, s nekima klub želi prekinuti "druženje", ali pričekat će se imenovanje trenera, kako bi onda klupski čelnici s novim strategom povukli poteze u svezi ostanaka i odlazaka u svlačionici Lokosa. Doći će i neki novi igrači, zasad je izvjesno da bi novi stanovnik Kajzerice trebao postati Marko Dabro (24), dojučerašnji napadač drugoligaša BSK-a iz Bijelog Brda.

Spomenimo da su nedavno prve profesionalne ugovore s Lokosima potpisali nadareni juniori Lukas Kačavenda (18) i Luka Stojković (17), obojicu je Toplak ovoga proljeća "gurnuo u vatru” u borbi za ostanak i mladost mu je ukazano povjerenje uzvratila na najbolji način. Posebno se istaknuo Kačavenda, imao je i veću minutažu i pokazao je da bi u novoj sezoni mogao biti jedan od ključnih igrača Lokomotive.

image
Lukas Kačavenda (lijevo)
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

A prije godinu dana prvi je profesionalni ugovor s Lokosima potpisao napadač Roko Šimić (17), posve se afirmirao prošle sezone i jasno je da je na meti brojnih inozemnih klubova. Javili su se klubovi iz Italije, Belgije, Njemačke, Francuske i Austrije, a zasad je najkonkretniji Red Bull Salzburg, koji bi ovih dana (ako već i nije), trebao poslati i konkretnu ponudu na Kajzericu za mladoga napadača.

Brigu o Roku vodi njegov otac Dario, naš proslavljeni bivši reprezentativac, koji je nerijetko isticao zadovoljstvo spoznajom da Roko igra u Lokomotivi i ima status standardnog igrača, što je za mladoga igrača najvažnije. Stoga Šimići neće inzistirati na odlasku, zadovoljni su postojećom situacijom, međutim jasno je da će mnogo toga ovisiti i o težini financijske ponude nekog kluba, bio to Red Bull Salzburg, ili netko treći.

U svakom slučaju, Šimić ima ugovor i na kraju će o svemu zadnju riječ ipak imati Lokomotiva - bude li ponuda zadovoljila financijske apetite kluba s Kajzerice, tada je moguć i Šimićev (pre)rani odlazak, iako je otvorena i opcija potpisivanja ugovora s novim klubom, te ostanka na posudbi u Lokomotivi. Takva bi inačica ugovora svakako odgovarala i Dinamu, koji se potiho zanima i za Šimića i za Kačavendu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 23:30