Sutkinja Ivana Martinčić s kapetanima

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX
ATMOSFERA U SPLITU

Poljud je zapljeskao Dambrauskasu, ali i prvoj ženi u povijesti koja je vodila jednu utakmicu Hajduka!

Uglavnom su za arbitre na Poljudu rezervirani zvižduci, ali ovaj put je sve bilo drugačije...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. studeni 2021. 19:08

Skroman posjet, ali dovoljan za glasan pljesak na startu utakmice. Pljesak za novog trenera Valdasa Dambrauskasa, jasan znak podrške strategu od kojeg se očekuju veliki rezultati u bliskoj budućnosti.

Ali, nije Dambrauskas bio jedini koji je zaradio pljesak na otvorenoj sceni. Nemaju navijači Bijelih neki običaj pozdravljati suce, štoviše, uglavnom su za arbitre rezervirani zvižduci prilikom predstavljanja, ali ovoga puta kada je službeni spiker Vedran Očašić najavio sutkinju Ivanu Martinčić, začuo se pljesak s poljudskih tribina. Aplauz sutkinji Martinčić kao prvoj ženi koja je vodila utakmicu Hajduka.

Dambrauskas je debitirao pred nekoliko tisuća ljudi, manje negoli se očekivalo, ali onaj tko je proveo jesensku subotu na splitskim ulicama začudio bi se i toj brojci nazočnih na Poljudu. Debi Litavca na klupi Bijelih nije imao “potporu” klimatskih uvjeta, jer cijelu subotu je padala kiša praćena jugom.

image

Valdas Dambrauskas

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

Teško jesensko vrijeme i slabi rezultati Hajduka proteklog mjeseca sigurno su mnoge ostavili ispred malih ekrana, ali, jasno, to ne vrijedi za posjetitelje na sjeveru. Torcida je i ovog puta udarala ritam navijanja pružajući dvoboju snažnu zvučnu kulisu i stvarajući dojam veće važnosti susreta negoli su to sugerirala zbivanja na travnjaku.

Mlakar opet izvan zapisnika

Drugu utakmicu zaredom Jan Mlakar je ostao izvan zapisnika, očito još uvijek nije spreman za povratak na travnjak. Igrač koji je u projekciji jakog Hajduka ovog ljeta doveden za ulogu prvog strijelca, u posljednjih pet dvoboja ima tek 34 minute u dva ulaska s klupe. Zadnji put je od početka krenuo još krajem rujna u pobjedi protiv Lokomotive.

U zapisniku očekivano nije bilo ni Krovinovića i Vukovića koji se očekuju za Rijeku, ali među 20 kandidata za dvoboj s HD-om ponovno se našao junior Marko Brkljača koji je ovog tjedna igrao za Bijele u Ligi prvaka mladih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:59