Myrto Uzuni
 RONALD GORSIC/CROPIX
Uspostavljen kontakt

Ponajbolji igrač hita HNL-a na korak od velikog transfera! Vrijednost posla penje se do 3 milijuna eura

Ove godine je zabio 12 golova i tome sedam asistencija, trener ga silno hvali
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 15. srpanj 2020. 13:10

Izvrsni napadač Lokomotive Myrto Uzuni (25) na korak je do prelaska u mađarski Ferencvaros! Odlične igre ovog albanskog reprezentativca u majici Lokosa nisu prošle nezapaženo, uspostavljen je kontakt i do kraja tjedna ovaj transfer trebao bi biti realiziran.

Naravno, uvijek u nogometu vrijedi krilatica “nije gotovo dok nije - gotovo”, uvijek neka potankost može poremetiti već načelno zgotovljen posao. Ali, kako stvari stoje, ništa se ne bi trebalo ispriječiti dogovoru Lokomotive, Ferencvarosa i Uzunija...
Transfer bi trebao biti “težak”, s Uzunijevom višegodišnjom plaćom, oko tri milijuna eura, a Lokomotiva bi na ime odštete trebala dobiti 1.800.000 milijuna eura. Uzunija ugovor s Lokosima veže još tri godine, produžio ga je prije sedam mjeseci, uoči Božića i bio je to mudar potez vodstva Lokomotive, budući da sad klub može računati na opipljivu odštetu.

Ove je sezone Uzuni odigrao za Lokose ukupno 34 utakmice (30 u prvenstvu), postigao je 12 pogodaka (devet u prvenstvu) i imao je sedam asistencija, sva su ta dodavanja za pogotke bila u Prvoj HNL. Albanski je reprezentativac neprijeporno jedan od najboljih igrača Lokosa, trener Goran Tomić nerijetko ga hvali i ističe njegov doprinos momčadi. I kad ne zabije pogodak, Uzuni je svojom pokretljivošću i razumijevanjem igre, među ključnim igračima sastava koji je ovosezonski prvenstveni hit.

Odlaskom Uzunija Lokomotiva će svakako biti osjetno oslabljena i vodstvo kluba s Kajzerice morat će pokušati pronaći adekvatnu zamjenu za igrača koji je na Kajzericu došao kao anonimac prije dvije godine iz albanskog Lacija, a u Lokomotivi se razvio u odličnog igrača i postao je reprezentativac svoje zemlje. Uzuni bi nakon završetka ove sezone trebao preseliti u Budimpeštu, a Lokosi će krenuti u potragu za pojačanjem, neophodnim za europske kvalifikacije, za Ligu prvaka ili Europsku ligu.


Ferencvaroš je ove sezone obranio naslov mađarskog prvaka, drugi mu je to uzastopni naslov, ukupno 31. u klupskoj povijesti! Najveći mađarski klub, podsjetimo, lani je bio Dinamov suparnik u 3. pretkolu za Ligu prvaka i u Zagrebu je izvukao iznenađujućih 1:1. Ali, na uzvratu u Budimpešti vidjeli smo Dinamovu rapsodiju i uvjerljivu 4:0 pobjedu, bilo je to malo remek-djelo trenera Nenada Bjelice i njegovih igrača! Tom su pobjedom bila otvorena vrata kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojima je Dinamo nadvisio norveški Rosenborg (2:0, 1:1).

Na klupi Ferencvarosa i dalje je Ukrajinac Serhij Rebrov, koji ove sezone silno želi ući u Ligu prvaka, kani ojačati momčad i prvi mu je “pik” bio Uzuni, kojeg su Mađari pratili ovoga proljeća. A prije nekoliko dana, u Zagrebu je bio Tamas Hajnal (39), bivši proslavljeni nogometaš ovoga kluba (igrao je još i u Schalkeu, Stuttgartu, Dortmundu...) i nekadašnji mađarski reprezentativac.

Sad je šef Fradijeve (nadimak Ferencvarosa je Fradi!) skautske službe i prvi suradnik Rebrova, a u Zagrebu se sastao s direktorom Lokomotive, Božidarom Šikićem i načelno su dogovorene potankosti Uzunijeva prelaska u Ferencvaros. Ne dogodi li se nešto neočekivano, ne iskrsne li neki nerješiv problem, Uzuni bi do kraja tjedna trebao potpisati za mađarskog prvaka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:26