MATTEO CIAMBELLI Nurphoto Via Afp
KAKO DO NOVCA?

Ponovno problemi s Talijanima! Klub bankrotirao i ostao dužan Dinamu, na Maksimiru kreću u pravnu bitku

Dinamo nije odustao od potraživanja bez obzira na probleme talijanskog kluba
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. kolovoz 2021. 20:46

Talijanski B-ligaš Chievo nedavno je bankrotirao, nije dobio licencu za Serie B i nastavit će živjeti u četvrtom rangu talijanskog nogometa. Mogli ste nedavno pročitati da je većina igrača napustila klub besplatno, među njima i Adrian Šemper, hrvatski golman koji je otišao u Genou, u Serie A. A Šemper je u Chievo došao iz Dinama.

Prvo na posudbu, s pravom otkupa, a to je pravo Chievo prošle godine odlučio i iskoristiti. U pitanju je bilo 1,5 milijuna eura, pričalo se da je Chievo je u prvom trenu tražio “skonto”, ali su se dva kluba ipak dogovorila i Talijani su platili Dinamu dio iznosa, navodno polovicu. Drugi dio trebao je isplatiti ove godine, no, eto, do uplate nije došlo, klub je bankrotirao. Ali, Dinamo, čujemo, nije odustao od tog novca, pokrenuli su Modri već neke pravne korake da pokušaju dobiti ono što im pripada, nadaju se da će vjerovnici kad-tad morati doći na red za naplatu.

image
MATTEO CIAMBELLI Nurphoto Via Afp

Nije to prvi put da Dinamo (ali i ne samo Dinamo) ima problema s talijanskim klubovima. Sjećamo se, Modri su dugo utjerivali novac od Genoe za transfer Šime Vrsaljka, oko četiri milijuna Eura, išli su i na FIFA-u, a nedavno su se u Maksimiru natezali i s Torinom. Taj klub nije želio pustiti Amera Gojaka ranije na pripreme s Dinamo, već tek 30. lipnja do kad je trajala posudba, a to je bila posljedica Dinamova pritiska da Torino isplati dogovoreni novac za posudbu.

image
PHILIPPE DESMAZES Afp

Tu se radilo o nekoliko stotina tisuća eura, no Talijani su, kad su već odlučili da neće otkupiti Gojaka počeli otezati i s isplatom za posudbu, zbog čega je Dinamo također povukao neke pravne korake. To je, valjda, razljutilo Torino koji nije želio pustiti Gojaka prije službenog isteka posudbe. Ipak, na kraju su se Dinamo, Torino i Gojak nekako dogovorili, ali svi ti pregovori s talijanskim klubovima iziskuju mnogo vremena i živaca. Vidjet ćemo kakva će biti dinamika plaćanja Empolija, koji je ovog ljeta iz Dinama doveo Petra Stojanovića, valjda neće opet biti trakavice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 20:06