SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
ZLATNA REZERVA

Ponudio je još jednu junačku utakmicu! ‘On je ratnik! I da mu jednu nogu otkineš, on bi igrao!‘

"Nadam se da će Hajduk otkinuti barem dva boda Dinamu", rekao je sjajni Ante Erceg
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. travanj 2021. 22:13

Joan Carrillo svojedobno je, naravno, još u vrijeme dok je sjedio na klupi Hajduka, izrekao najveću istinu o Anti Ercegu.
“On je ratnik! I da mu jednu nogu otkineš, on bi igrao!”.
Taj ratnički karakter koji ga krasi čitavu karijeru nije izgubio ni dolaskom u Gradski vrt. Štoviše, upravo je Erceg personifikacija onoga što Nenad Bjelica traži od svoje momčadi.

Nije često starter, svega osam puta ove sezone od 25 nastupa, ali prihvatio je svoju ulogu. A zna se što slijedi njegovim ulaskom na teren - nova doza trke, borbenosti i agresije u igri Osijeka. Ali i golovi. Protiv Dinama se još jednom dokazao kao “zlatna rezerva” i svojim ulaskom promijenio krvnu sliku Bijelo-plavih. Odigrao je još jednu junačku epizodu u kojoj se po običaju nije štedio, a na koncu je i zabio gol vrijedan Osijekova boda. Inače svoj četvrti prvenstveni ove sezone, s kojim je svoju momčad održao u šampionskoj utrci s Dinamom i snove o tituli zadržao na životu.

Nema Ante Erceg previše sreće s VAR-om ove sezone, ali nikakve snimke nisu mu mogle osporiti sjajan pogodak glavom nakon još bolje reakcije na Kleinheislerov ubačaj u 64. minuti Sada napokon ima više priznatih (četiri) nego nepriznatih golova (tri) ove sezone.
- Imam previše godina i previše iskustva da bi me takve stvari skrenule s puta. Istina, bilo mi je krivo, pogotovo nakon utakmice s Goricom kada mi je poništen pogodak za pobjedu u posljednjoj minuti koji sam već bio proslavio zajedno sa suigračima. Nisam zbog toga poklenuo, znao sam da moram nastaviti raditi i kako će mi se kad-tad to negdje vratiti.

Zanimljivo je bilo slavlje nakon postignutog gola. Nakon što je sreću podjelio sa suigračima na travnjaku, potrčao je u zagrljaj kondicijskog trenera Martina Mayera.
- S obzirom da najčešće ulazim s klupe, najviše vremena provodim upravo s kondicijskim trenerom zagrijavajući se s njime pokraj terena. Rekao sam mu kako ću idući gol posvetiti njemu i s njime ga proslaviti. I, eto, ispunio sam obećano - smije se Osijekov krilni napadač.

Komentar Nenada Bjelice nakon utakmice može se sažeti u rečenicu: “I dalje smo živi”. Ni Ercegovo mišljenje ne odudara od trenerovog.
- Da smo izgubili Dinamo bi bio u velikoj prednosti, a bodom smo ostali živi. Bilo bi, naravno, bolje da smo pobjedili, ali rezultat je ipak na kraju bio najrealniji. Moramo biti zadovoljni jer već smo ostvarili najbolji plasman kluba u povijesti i bez obzira kako sezona završila, već smo napravili velike stvari. Ali, naravno, dok god imamo šanse za prvim mjestom, mi ćemo ga pokušati i osvojiti. Imamo se pravo čemu nadati - uvjerava Osijekova “devetka”.

Utakmica s Dinamom je na prvom idućem treningu već bila zatvorena knjiga. Momčad se odmah okrenula novim izazovima.
- Trener uvijek pristupa isto, igrali mi protiv Dinama ili kup-utakmicu protiv Kurilovca. Trening je bio kao i svaki drugi, rekao nam je da je utakmica bila dobra, da smo je odradili kvalitetno i okrenuli smo se Rijeci. Pokušat ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu. Znamo da je na Rujevici teško, ali mi ćemo ići na pobjedu, pa što bude.

Gostovanje na Rujevici od mnogih je označena kao utakmica istine za Bijelo-plave. Ali za Osijek je ionako svaka od preostalih šest utakmica do konca sezone i utakmica istine.
- Svaka iduća utakmica je najvažnija, ali ova na Rujevici ipak nosi puno toga. S pobjedom bismo dobili još više samopuzdanja i s psihološke strane još bi jači ušli u završnicu sezone.

U konačnom raspletu sezone računica je jednostavna - Osijek mora nastaviti pobjeđivati i čekati na Dinamov kiks. Krznarovoj momčadi neće biti lako, između ostalih slijede im još dvije utakmice protiv Hajduka, a Ante Erceg iz iskustva (igrao je u šest najvećih derbija hrvatskog nogometa) zna kako je u tim utakmicama sve otvoreno.
- Te su utakmice uvijek 50-50 gdje god da se igrale, kakav god Hajduk u tome trenutku bio i gdje se nalazio na ljestvici. Ta utakmica nosi posebnu energiju, a ja vjerujem kako će Hajduk u te dvije utakmice Dinamu otkinuti barem dva boda. Nadam se i četiri.

U međuvremenu Ercegova posudba iz Bröndbyja primiče se kraju. Stav navijača Osijeka nije sporan, karakterom ih je “kupio” već na prvu loptu i bez iznimke ga žele gledati u bijelo-plavom dresu i iduće sezone. Za Antu Ercega, također, nema dvojbi i on to ne krije - i iduće sezone želi nastaviti pisati nove stranice povijesti kluba iz Gradskog vrta.
- Moja želja je da ostanem. U Osijeku sam prezadovoljan, imam odličnog trenera i sjajne suigrače. Nikada do sada nisam bio u svlačionici koja diše kao jedan. Bio bih najsretniji kada bi ostao, ali to ovisi o tome hoće li se klubovi dogovoriti. Ja sam svoje želje izrazio i prema klubovima i sada je na njima da se dogovore - zaključio je Erceg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:26