Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
BROJKE SU JASNE

PORAZNA STATISTIKA NIKOLE JURČEVIĆA OTKRIVA SVE Dinamo je u njegovoj eri najgori prvoligaš u Zagrebu!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. svibanj 2018. 14:40

Nikola Jurčević preuzeo je Dinamo u 26. kolu, 17. ožujka ove godine, u pobjedi nad Rudešom 2:0. Ukupno je devet puta vodio Modre, četiri puta je pobijedio (Rudeš 2:0, Istra 1961 4:0, Cibalia 2:0, Hajduk 2:1), dva puta je igrao neodlučeno (Inter 0:0, Slaven Belupo 2:2), dok je tri puta izgubio (Osijek 0:1, Rijeka 0:1, Lokomotiva 1:3).

Nakon toga 25. kola, u vrijeme kad je Jurčević preuzeo klupu, Dinamo je imao 56 bodova, šest više od Hajduka, te devet više od Rijeke. Modri sad imaju 70 bodova, četiri više od drugoplasirane Rijeke, te pet više od trećeplasiranog Hajduka. Dakle, Jurčević je od mogućih 27 bodova osvojio 14.

Zagreb, 080518. 
Stadion u Kranjcevicevoj.
Hrvatski telekom, Prva liga, 34 kolo, prvenstveni susret izmedju Lokomotive i Dinama.
Na fotografiji: Nikola Jurcevic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Kad se radi o modrom klubu, to je jako loš rezultat. Konačno, ljestvica HNL-a od dolaska Jurčevića djeluje porazno po zagrebački klub, tek su - peti! U tom vremenu najbolja je Rijeka, koja je u analiziranom razdoblju osvojila 19 bodova, a ispred Modrih su i Lokomotiva, i Rudeš, i Hajduk.

Gorko zvuči za trenera, ali otkako je Nikola Jurčević postao trener Dinama, klub iz Maksimira postao je - najgori klub u gradu! Ispred njega su i Lokomotiva i Rudeš! Statistiku je ponekad grozno za vidjeti, zar ne? Bod manje od Dinama, pak, osvojio je Osijek, dva manje Inter. U Jurčevićevo vrijeme, kao trenera plavog kluba, najgore su prošli Slaven Belupo, Istra 1961 i Cibalia.

Tako, dakle, govore suhe brojke i tu se nema što više dodati. Jurčević nije napravio dobar rezultat, dapače, njegov bodovni saldo porazan je za klub kakav je Dinamo. Ali, naravno, kad se radi o cjelokupnom stanju u maksimirskom klubu i oko njega, onda se ipak matematika ne može uzimati kao jedina ‘mjera stvari’. Bila bi to prejednostavna analiza.

PORAZNA STATISTIKA

Tablica nakon dolaska Jurčevića

Rijeka 19

Rudeš 19

Lokomotiva 17

Hajduk 15

Dinamo 14

Osijek 13

Inter 12

S. Belupo 6

Istra 1961 5

Cibalia 5

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 12:30