Ivan Klindic / CROPIX
POTJERAN S TRENINGA

POSLJEDNJA OPOMENA Zoran Mamić gubi strpljenje s neozbiljnim Fernandesom!

Čileanac ima problema s voljnim momentom, klasičan je južnoamerički "manjana" tip
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. studeni 2014. 10:20

Zoran Mamić potjerao je s Dinamova treninga, onoga koji je upao u raspored umjesto utakmice, Juniora Fernandesa. Jer je burno reagirao na jednu trenerovu opasku , odbrusio je Mamiću i završio u svlačionici.

- Kazna? Vidjet ćemo, ali ako je i bude, ostat će u kabini!

Tako je kazao Zoran Mamić, koji načelno ne želi raditi od toga veliku priču. Pa, nije to neobična pojava, ima ovakvih događaja svugdje na svijetu. Ima i u Dinamu, niti je Zoran Mamić prvi trener koji je potjerao igrača s treninga, niti je Fernandes prvi koji je morao ranije pod tuš. Međutim dojam je da u njegovu slučaju ipak nije sve baš tako bezazleno. Naime još na pripremama u Turskoj Zoran Mamić je zamijenio Fernandesa u 19. minuti susreta zbog nezalaganja. Što Čileancu nije najbolje sjelo. Još prije, lanjske jeseni, nakon jedne je utakmice Zoran Mamić dobro “našpotao” Juniora, nezalaganje, ali i sebičnost bili su razlozi “bukvice”. Očito Čileanac, koji je nedvojbeno odličan igrač, ima problema s voljnim momentom, klasičan je južnoamerički “manjana” tip.

A kad se teško ozlijedio i Dinamo mu pokazao poštovanje ipak otkupivši njegov ugovor od Leverkusena, kad se počeo osjećati bitnim i zvijezdom, Fernandes se, kažu neki, još malo “opustio”. Čak su skloni sporiji oporavak pripisati dijelom i njegovoj nedovoljnoj upornosti, nije od onih koji će zapeti još više i teže da bi se vratili spremniji nego što su bili. Nisu u Dinamu baš zadovoljni kako izgleda više od sedam mjeseci nakon ozljede. Priča se i da u zadnje vrijeme otkriva “čari Zagreba”, uostalom i on je bio kažnjen zbog noćnog izlaska sa 25 tisuća eura kad je Cleyton, zbog tučnjave u kafiću, dobio raskid ugovora. Nije (još) u rangu Sammira, nikako, ali sve su to detalji koji govore da osim dima tu ima i vatre. Navodno je i on bio nezadovoljan što nije u prvih 11 protiv Hajduka, ali da je pravi i 100 posto “in”, sigurni smo da bi ga Zoran Mamić prvi stavio u vatru. Uostalom, on se i zalagao da klub otkupi njegov ugovor, unatoč ozljedi.

Koja će biti kazna za Fernandesa? Osim financijske, dakako, koju neće izbjeći. Znamo da je Zoran Mamić s njim obavio kratak, ali jasan razgovor. Uz zaključak “ovakvo ponašanje više neću tolerirati!”. Još jednom i kazna će biti drastična! Što god to značilo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 07:42