Foto: Paun Paunovic / CROPIX
VAŽNA KARIKA

POSLJEDNJI PUT KADA JE OVAJ ČOVJEK ISTRČAO NA POLJUDU PRIREDIO JE PRAVI SHOW Bjeličin 'Filho' i 'liebling' dobit će priliku da prvi put zabije Hajduku

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. ožujak 2020. 11:49

Ako Nenad Bjelica u posljednji trenutak nešto ne “iskemija”, onda će danas u prvom sastavu biti Bruno Petković. Petković je zapravo “Bjeličin Sammir”. Koliko god ponekad bio nestašan, koliko god ponekad zaigra po svome, trenerov je “liebling”, njegov nogometni sin. Baš kao što je nekad Sammir bio Filho...

Iako je Bjelica kazao da je Bruno sam zaslužan za procvat karijere i činjenicu što je postao hrvatski reprezentativac, sigurni smo da je trener Dinama imao itekako veliku ulogu u njegovoj nogometnoj karijeri. Petković je u Dinamo došao “gol i bos”, dvije godine nije zabio pogodak, a onda je u Maksimiru pod Bjeličinom palicom postao majstor koji je zaslužio Dalićev poziv.

Da Bjelica ima poseban osjećaj kad se radi o Bruni, vidi se iz svake njegove rečenice, pažljivo bira riječi, a spreman mu je oprostiti baš kao što otac oprašta sinu. Na utakmici protiv Intera ga je spakirao na klupu, onda ga je protiv Rijeke također držao “na ledu”, ubacio ga je tek u drugom poluvremenu.

Iako će Bjelica govoriti da to nije bilo discipliniranje, da on ima širok kadar, bilo je i vrapcima na krovu jasno da se radilo o kazni. Koja mu je oproštena u smiraj ogleda s Neverom s Kvarnera. Bruno je svoje minute na toj utakmici odradio famozno. Imao je dvije asistencije, razbijao je obranu Rijeke kao Fury Wildera. Sin je pokazao tati da je shvatio njegovu poruku te da je zaslužio njegov oprost. Zato će mu Bjelica pružiti priliku na Poljudu. Priliku da prvi put u životu zabije Hajduku!

Zagreb, 111219.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 6. kola skupine C UEFA Lige prvaka,
GNK Dinamo FC Manchester City.
Na fotografiji: Bruno Petkovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Naime, centarfor Modrih i reprezentacije još nikad nije zabio Hajduku, niti na Maksimiru niti na Poljudu. Međutim, bio je vrlo blizu pogotku u onome posljednjem derbiju na Maksimiru koji je završio 1:1. Naime, on i Ismajli bili su glavama na istoj lopti, u prvi trenutak se činilo da je zabio Petković, ali je na koncu ipak bio autogol Hajdukova stopera. Na istoj utakmici je bio autor najspektakularnijeg poteza, u slalomu je u šesnaestercu predriblao trojicu igrača Majstora s mora, a onda je loptom pogodio u glavu vratar Marina Ljubića. Petković baš nije imao sreće na tom derbiju. Eto prilike da mu se danas sve vrati na Poljudu.

SN

Međutim, Bruno je briljirao na Hajdukovu stadionu 10. listopada prošle godine. Postigao je dva pogotka protiv Mađarske, rastavio je reprezentaciju Marca Rossija na sitne dijelove, doista s poigravao s mađarskom obranom. Nakon što je Luka Modrić doveo Vatrene u vodstvo od 1:0, Petković je zabio dva puta za konačnih 3:0. Hoće li danas biti u onakvoj formi kao protiv Mađara?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 02:52