Foto: Ante Cizmic / CROPIX
BLIŽI SE RASPLET

POSTAJE JASNIJE DA JE MAKSIMIR ZA NJEGA PROŠLOST Dinamo na ključne pripreme otišao bez najboljeg igrača, ali u Zagreb je već stiglo ozbiljno pojačanje

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. lipanj 2018. 13:50

Jučer ujutro autobus s Dinamovim igračima uputio se na 150 kilometara dug put do Moravskih Toplica, slovenskog mjesta u kojem će ovaj i sljedeći tjedan biti baza zagrebačkog kluba.

- Najvažnije je da svi igrači odrade pripreme i da svi ostanu zdravi za sezonu pred nama. Ovo je najvažnija faza priprema, a osim četiri prijateljske utakmice u Sloveniji radit ćemo jako puno na treninzima, i to na svim segmentima igre. Znam često reći da tko preživi drugi i treći tjedan priprema taj je spreman za cijelu jesen. Vjerujem da će svi biti marljivi kao što su bili tijekom prvog tjedna u Zagrebu. Brzo će proći ovaj period, posebno zbog puno treninga i utakmica u 14 dana. Zbog velikog broja igrača odlučili smo se na četiri pripremna susreta, što je jedan više od broja utakmica koje uobičajeno igramo na pripremama. Nadam se da će sve proći dobro - poručio je trener Nenad Bjelica.

Zagreb, 100618.
Kristalna dvorana hotela Westin.
Svecana dodjela nagrade Trofej Nogometas u organizaciji HUNS-a i SN.
Na fotografiji: najbolji igrac 1.HNL, Halil Soudani.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Nisu u autobusu bili svi igrači na koje Bjelica računa. Osim ozlijeđenih i zauzetih reprezentacijom, Dinamo na ključni dio priprema za nadolazeću sezonu ulazi bez svojeg najboljeg igrača. Iako su u Maksimiru najavljivali da će El Arabi Hilal Soudani u ponedjeljak krenuti prema Deželi, to se ipak nije dogodilo. Poručuju iz Dinamova stožera da je Alžirac dobio nekoliko dana više jer je nakon završetka klupske sezone išao igrati za reprezentaciju, ali to se znalo i prošlog tjedna, koji je Soudani ionako dobio slobodno, a nije se spominjao njegov dodatni odmor. Dakle, što se Dinama tiče tu nema nikakve drame, Soudani nije iskočio iz okvira, ali nakon jučerašnjeg dana još je jasnije da Soudanija nećemo više gledati u modrom dresu. Očito je da Afrikanac finišira svoje pregovore oko prijelaza u Nottingham Forest i da bi sljedeće sezone trebao nositi dres dvostrukog prvaka Europe, aktualnog člana drugog engleskog razreda.

- Na pripremama je 25 igrača. Vidjet ćemo tijekom dalje kako će se kretati ta brojka. Atmosfera u momčadi je dobra i pozitivna. Momčad nas je dobro prihvatila, a zadovoljan sam kako rade. Mogu reći da je to miks iskustva i mladosti. Jako sam zadovoljan prikazanim u Zagrebu prošli tjedan, kao i energijom koju igrači pokazuju na terenu i u zajedničkom druženju. Ima dosta novih igrača koji se žele dokazati, oni guraju igrače koji su tu dugo i imaju kvalitetu. Nadam se da će jedni druge gurati i bodriti. Istina, velika je konkurencija i imamo puno kvalitetnih igrača, bit će velika borba, možda i teško izboriti mjesto u kadru. Vjerujem da će pripreme proći u dobrom tonu - zaključio je Dinamov strateg.

Soccer Football - Ligue 1 - Paris St Germain vs AS Saint-Etienne - Paris, France - August 25, 2017   Paris Saint-Germain’s Neymar is fouled by St Etienne’s Kevin Theophile-Catherine   REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Uskoro će 25-orica dinamovaca u Sloveniji dobiti društvo. U Zagreb je stigao Kevin Theophile-Catherine, 28-godišnji francuski stoper iz Bretanje. Njemu posljednjeg dana ovog mjeseca istječe ugovor sa St. Etienneom, sada već praktički njegovim bivšim klubom. Theophile-Catherine mora odraditi posljednje formalnosti i i ovih dana postat će igrač Dinama.

Isti rasplet, napokon, trebao bi biti i s Lovrom Majerom, 20-godišnjim veznjakom Lokomotive. Višednevni pregovori su okončani pa će i Majer postati dio momčadi koja u novu sezonu ulazi s cijem obrane dvostruke hrvatske krune. Ako se slučajno opet nešto ne preokrene...

Zagreb, 180518.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Hrvatski Telekom Prva Liga, 1.HNL, 36.kolo, seniori, utakmica NK Lokomotiva - HNK Cibalia.
Na fotografiji:   Lovro Majer.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Ozlijeđeni trojac ostao u Zagrebu, Moharrami bez vize za Sloveniju

U autobusu za Moravske Toplice bilo je 25 igrača koje je trener Bjelica poveo na pripreme. Oni su vratari Danijel Zagorac, Dinko Horkaš, Adrian Šemper te igrači Amir Rrahmani, Filip Benković, Marko Lešković, Dino Perić, Emir Dilaver, Marin Leovac, Arijan Ademi, Dani Olmo, Izet Hajrović, Amer Gojak, Luka Menalo, Mario Šitum, Antonio Marin, Ivan Fiolić, Ivan Šunjić, Damian Kadzior, Bojan Knežević, Mislav Oršić, Mario Budimir, Armin Hodžić, Jan Lecjaks i Petar Stojanović.

Tongo Doumbia, Alexanderu Matel i Nikola Moro ostali su na terapijama u Zagrebu te će se priključiti suigračima u Sloveniji kad im se stanje poboljša, Mario Gavranović i Dominik Livaković su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i njihovo priključivanje ovisi o uspjesima Švicarske i Hrvatske u Rusiji, a s novim suigračima nije ni 22-godišnji desni bek Sadegh Moharrami. Iranac nije dobio vizu za Sloveniju, spora državna administracija zaustavila je njegov početak rada u Moravskim Toplicama i u Dinamu se nadaju da će to biti brzo riješeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 23:13