Zeljko Hajdinjak / CROPIX CROPIX
A PUCAO JE SLABIJOM NOGOM...

POTEZ KOLA DJELO PREKALJENOG RUTINERA 'Ma zabijao sam ja i ljepše golove..' Novo pojačanje ga je impresioniralo: 'Vidi se da drugačije udara loptu...'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. veljača 2020. 09:52

Puno mladih darovitih igrača ima u svojim redovima Slaven Belupo, a tu je i nekoliko rutinera poput Parackog i Bačelića Grgića koji donose stabilnost cijeloj momčadi. Međutim, jedan je Farmaceut posebna priča. Ivan Krstanović je 5. siječnja navršio 37 godina, ali je i dalje nezamjenjiv u udarnoj postavi. Najbolji je Belupov strijelac u aktualnom prvenstvu s devet pogodaka, a u subotu je eurogolom srušio favorizirani Hajduk.

Zabio sam i ljepše

Splićani su njegova stara mušterija, prekjučer im je zabio već 13. gol u karijeri. Po tri pogotka isporučio je Hajduku u dresu Zagreba i Dinama, po dva puta igrajući za Rijeku i Lokomotivu te jednom za Zadar, a ovo mu je bio drugi gol za Belupo u dvobojima s Bijelima.

Pitali smo ga zašto toliko zabija Hajduku, postoji li neka posebna inspiracija kad igra protiv Majstora s mora?

- Na to pitanje ne bih znao odgovoriti. Jednostavno mi dobro leže i to je to - odgovorio je Ivan Krstanović.

Subotnji pogodak za 2:1 protiv Hajduka postigao je nakon što Splićani nisu iskoristili dvije velike prilike u završnici. Karlo Lulić prihvatio je loptu na lijevoj strani terena i dijagonalom pronašao Krstanovića koji je s loptom u nogama prošao po Hajdukovoj polovici i potom sjajnim udarcem slabijom, lijevom nogom matirao Posavca. Gostujući je vratar dirao tu loptu, ali je nije uspio zaustaviti. Je li mu to jedan od najljepših golova u bogatoj karijeri?

- Mislim da nije. Kad sam igrao u Zagrebu, zabio sam tri ili četiri puno ljepša gola.

Njegovo trajanje na visokim razinama unatoč poznim nogometnim godinama je fascinantno. Bez velikog odricanja i ulaganja sve to ne bi bilo moguće, a takve je velike igrače uvijek zadovoljstvo gledati. Koprivnička publika imala je tu sreću da je u Slavenovom dresu gledala kako Davor Vugrinec postaje najbolji strijelac Prve HNL svih vremena, oprostio se sa 142 postignuta pogotka. Krstanović je na 97, njegov se ulazak u klub 100 može očekivati već ove sezone, ali svjestan je da veliki Vuga ima preveliku prednost.

- Teško da mogu stići Vugrinca - kaže Krle, kako ga zovu trener, suigrači i navijači.

Ovo puno znači

Prema dostupnim podacima, ugovor sa Slavenom mu istječe na kraju sezone. U Koprivnici je tek nešto više od godine dana, ali je već ostavio dubok trag, u 31 nastupu u svim natjecanjima postigao je 16 pogodaka, od toga ove sezone devet u prvenstvu. Još uvijek ne razmišlja o kopačkama na klinu.

- Igrat ću sve dok me dobro zdravlje služi!

Trijumf protiv Hajduka stigao je nakon niza od četiri ligaška poraza te je u svakom slučaju donio olakšanje u koprivničku svlačionicu.

- Jako puno nam znači ova pobjeda, jer su klubovi ispod nas ostvarili pobjede u posljednjim kolima pa smo sad opet napravili razliku. Ona nam je pogotovo značajna iz psihološkog aspekta, jer je potvrda našeg odličnog rada.

Želimo uzeti Kup

Dosta promjena dogodilo se u zimskoj stanci, došli su novi igrači i Slaven se još uvijek traži. Kako vama izgleda aktualna momčad?

- Mislim da još nismo pokazali svoju pravu kvalitetu. Vjerujem da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati i biti sve bolji i bolji.

Koji su Slavenovi dometi u Hrvatskom kupu i prvenstvu ove sezone?

- Naravno da imamo ambiciju osvojiti Kup, imamo se pravo nadati. Međutim, Lokomotiva je jako dobra momčad. Morat ćemo sa svih 11 igrača biti na nivou da bismo ih dobili i izborili plasman u finale. Mislim da u prvenstvu dosta zaostajemo za Lokomotivom i Goricom, ali bitno je da osiguramo opstanak.

Jedan novi igrač predstavio se protiv Hajduka hrvatskoj nogometnoj publici. Barcelonino dijete Jeffren Suarez odmah je pokazao klasu, on jednostavno drugačije udara loptu.

- Nema tu nikakvih dilema, Jeffren je vrhunski igrač i klasa. Odmah na prvom treningu smo vidjeli njegovu visoku kvalitetu, njegove kretnje i pojava na terenu sve govore - zaključio je Krstanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:39