VLADO KOS/CROPIX Cropix
SLUŽBENO

Potpisan je ugovor, Austrijanci ulaze u projekt izgradnje novog stadiona u Osijeku!

Pojačava se intenzitet radova na izgradnji novog stadiona NK Osijek na Pampasu
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 03. prosinac 2021. 16:35

Iz kluba su, naime, izvijestili kako je u utorak potpisan ugovor s austrijskim koncernom Strabag d.o.o., koji će se u drugoj fazi izgradnje uključiti u ovaj projekt, a njihovi radnici na gradilištu bi se trebali pojaviti već sljedećeg tjedna.

''Škola nogometa NK Osijek i Strabag d.o.o. u utorak 30. studenog 2021. godine potpisali su ugovor za izvođenje druge faze radova na izgradnji građevine športsko-rekreacijske namjene Škole nogometa i stadiona NK Osijek. Eurokamen d.o.o. i Strabag d.o.o. zajednički će nastaviti raditi na izgradnji stadiona i trening kampa,'' kratko su priopćili iz NK Osijek ne otkrivajući detalje ovog ugovora.

Radovi na Pampasu trenutno su jako blizu završetka prve izvedbene faze. Ostalo je još do kraja završiti, najzahtjevniju, zapadnu tribinu i krov na njoj. Na istočnoj i sjevernoj tribini krov je već postavljen, kao i krovna konstrukcija na južnoj tribini. Istočna tribina također je kutno spojena sa sjevernom i južnom, kao i južna sa zapadnom.

Ulazak Strabaga u izvođačku strukturu, a s obzirom da je riječ o velikoj sa velikim brojem zaposlenih, postaje još izvjesnije da će novi stadion Osijeka, ali i prvi pravi novi nogometni stadion takvog kapaciteta u Hrvatskoj od uspostave njezine neovisnosti, biti završen sljedeće godine i da će Osijek u novoj sezoni preseliti na Pampas.

Podsjetimo, novi Osijekov stadion imat će 12.800 sjedećih mjesta, a vrijednost radova stadiona i pripadajućeg kampa škole nogometa procjenjuje se na 50 milijuna eura.

Linker
03. prosinac 2021 16:35