MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
ZIMSKO POJAČANJE RIJEKE

‘Potpisao je za Dinamo, to sve govori! I ja sam bio u velikom klubu, ostao mi je još neostvareni san‘

Novo pojačanje u momčadi koja se bori za Europu priznaje: ‘Bio sam psihološki poljuljan...‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 07. svibanj 2021. 13:56

Zimus je iz belgijskog Beverena došao na Rujevicu i u majici Rijeke odigrao je devet prvenstvenih i jednu kup utakmicu. Lijevi branič Andrija Vukčević (24) izmjenjuje se na svojoj poziciji s Danielom Štefuljom i o danima na Kvarneru kaže:

- Doista sam vrlo zadovoljan, uvjeti za rad su sjajni. Rijeka je izvrsno posložena, sve funkcionira kako treba. Klub je igračima omogućio da misle samo na nogomet, a ja sam na najbolji način bio prihvaćen kad sam došao i to mi je svakako olakšalo prve dane u Rijeci. Sad se već osjećam kao starosjedilac - kaže Vukčević i dodaje:

- Po dolasku baš i nisam bio u idealnoj tjelesnoj spremi, jer sam u Beverenu izgubio dva posljednja jesenska mjeseca, pa sam bio i psihološki poljuljan. Stoga sam se u početnim utakmicama pomalo mučio, no kako je vrijeme odmicalo, osjećao sam se sve bolje. I kad se sve uzme u obzir, zadovoljan sam minutažom. Znao sam da je pred nama dosta utakmica i da ću sigurno dobiti priliku, tako je i bilo, a nadam se da sam pokazao kako se na mene može računati, te da imam mjesta u Rijeci. Neke sam utakmice dobro odigrao, ali mogu još znatno bolje.

Neizvjesno do kraja

Otvorena je borba za mjesto u Europi, Gorica vam sada na trećoj poziciji bježi četiri boda, a vi ispred petoplasiranoga Hajduka imate pet bodova više i utakmicu više?

- Bit će neizvjesno do samoga kraja. Šteta što smo prekinuli pozitivni niz porazom u Splitu, da smo pobijedili, ili barem remizirali, riješili bismo se Hajduka i sigurno bismo držali četvrto mjesto, koje također vodi u Europu, osvoji li Dinamo Kup. Ovako će ta utrka potrajati do samoga kraja, prvenstvo je uzbudljivo i moramo biti na svom maksimumu u preostala četiri kola.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Vukčević iza sebe ima godinu i pol igranja u Španjolskoj. Iz podgoričke je Budućnosti prije pet godina otišao u Andaluziju, potpisao je ugovor sa Sevillom i odmah je bio prebačen u drugu momčad, Sevilla Atletico. Pa je bio posuđen San Fernandu, potom se vratio u Sevillu i raskinuo ugovor, da bi nakon toga dvije sezone proveo u subotičkom Spartaku, iz kojeg je otišao u belgijski Beveren...

- Vrlo sam mlad otišao u veliki klub, u Sevillu, ali nisu mi se poklopile neke potankosti i praktički sam morao ispočetka. No, iskustvo stečeno u Španjolskoj je golemo, naučio sam i španjolski jezik, a najbolji sam potez povukao dolaskom u Spartak. Želio sam igrati i u dvije sam sezone odigrao više od 60 utakmica. U prvoj smo sezoni napravili povijesni rezultat osvajanjem trećeg mjesta u prvenstvu Srbije, pa smo igrali u kvalifikacijama za Europsku ligu. U prvom smo kolu bili bolji od irskog Colerainea (1:1, 2:0), a u 2. kolu senzacionalno smo eliminirali prašku Spartu! U Subotici smo pobijedili 2:0, na uzvratu u Pragu bilo je 2:1 za Čehe i prošli smo dalje. No, tada smo posrnuli u dvije utakmice s danskim Bröndbyjem (0:2, 1:2), međutim ispisali smo klupsku povijest. Dobro sam igrao te dvije sezone i došla je ponuda iz Belgije. Odigrao sam kvalitetno prvu sezonu, a onda su se dogodile brojne promjene u upravi, došao je i novi trener, dovedeno je dosta novih igrača, odjednom sam bio u drugom planu i ove sam zime na svoju ruku raskinuo ugovor i došao u Rijeku. Svi su mi planovi vezani uz Rijeku, želim ovdje pokazati sve što znam.

Neostvareni san

Jeste li bili pozivani u reprezentaciju Crne Gore?

- Zasad ne, to mi je još ostao neostvareni san! Bio sam kapetan mlade reprezentacije svoje zemlje (do 21. godine), odigrao sam 25 utakmica i postigao jedan pogodak. Nadam se da ću dobrim igrama u Rijeci natjerati izbornika da me pozove u A selekciju.
U nedjelju ste domaćini Dinamu (19 sati). Kakvu Rijeku možemo očekivati u tom dvoboju?

- Veliki je to izazov, bit će to teška utakmica. Zna se Dinamova kvaliteta, blizu je osvajanju naslova, a ove je sezone stvarno jako dobro igrao u Europi. Pokušat ćemo parirati Zagrepčanima najbolje što možemo, odigramo li na visokoj razini, svašta se na Rujevici može dogoditi - kaže Andrija Vukčević.

Štefulj će napraviti lijepu karijeru

Konkurent za mjesto u momčadi vam je Štefulj, kakav dojam na vas ostavlja?

- Veliki je talent, njegov je potencijal za najveće dosege. Spoznaja da je potpisao ugovor s Dinamom dovoljno govori o njegovoj kvaliteti i vjerujem da je pred njim lijepa karijera. Nekad on igra, nekad ja, najvažnije je da obojica dajemo sve od sebe za momčad i za klub.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:33