SRDJAN VRANCIC/CROPIX
VELIKI TALENT

Potpisao za Modre i poručio: ‘Želim posebno pozdraviti Zdravka Mamića, čovjeka koji me vratio u Dinamo‘

Visoki veznjak sjajno igra s obje noge, a dodatno se ističe “njemačkom” disciplinom i neumornom trkom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. studeni 2020. 16:54

Dinamovac kojem stručnjaci predviđaju veliku nogometnu karijeru, mladi Niko Janković potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s maksimirskim klubom. Jankovića je javnost upoznala kao jednog od glavnih igrača Dinama u juniorskoj Ligi prvaka, a i stalni je član U-19 reprezentacije.

Visoki (186 cm) veznjak sjajno igra s obje noge, a dodatno se ističe “njemačkom” disciplinom i neumornom trkom. Koju je stekao baš igrajući kao dijete tri godine za Stuttgart, a svoju nogometnu čaroliju prezentirao je i u nedavno odigranom derbiju na Poljudu protiv Hajduka kojem je postigao dva pogotka.

- Ponosan sam što sam potpisao profesionalni ugovor. Ja sam Dinamovo dijete, od svoje šeste godine sam ovdje. Bio sam u međuvremenu tri godine u Stuttgartu i ovom bih se prilikom zahvalio svima u Dinamu, od predsjednice uprave do ekonoma, a posebice želim zahvaliti i pozdraviti Zdravka Mamića, čovjeka koji me prije četiri godine vratio u Dinamo iz Njemačke. Zahvaljujem svojoj obitelji na podršci. Uostalom, otac mi je pomagao na terenu, vježbao sa mnom, s njim sam gotovo svaki dan individualno trenirao. Hvala i mami i sestri što brinu o nama!

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Janković je zasad član udarne postave Dinama II, a glavni je cilj, dakako, izboriti mjesto u prvoj momčadi.

– Ovaj je ugovor znak da klub vjeruje u mene i jako mi je drago zbog toga. To mi je poticaj da još više radim i treniram. Naravno, svakom djetetu koje igra nogomet san je zaigrati ovdje na glavnom terenu pa tako i meni – dodao je Janković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:42