MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
DERBI PRED VRATIMA

Potpuna mobilizacija na Poljudu zbog dolaska velikog rivala, sportski direktor opet oduševio porukom

Bijeli se nadaju kako će Rijeka u Split doći, na neki način ipak istrošena, fizički i psihički...
Piše: Zdravko Reić/JLObjavljeno: 22. kolovoz 2021. 10:26

Još jednom se pokazalo da nema unaprijed upisanih bodova premda je Hajduk, u odnosu navrijeme kada je došao do pobjedonosnog gola, ipak iščupao tri boda i tako nastavio svoj pobjednički niz.

Poslije mlitavog starta, gubitka pet bodova u prvenstvu protiv Lokomotive i Osijeka, te katastrofe od eliminacije s europske scene, momčad Hajduk je inkasirala 12 bodova, kako su i planirali. No sada im dolazi neugodan protiv, Rijeka je u jadranskim derbijima na 18 zadnjih gostovanja na Poljudu doživjela svega dva poraza, uz čak 16 pozitivnih rezultata (devet pobjeda, sedam neodlučenih).

U taboru Hajduka su svjesni da nikako ne smiju dozvoliti luksuz kiksa, jer bi to značilo da "bijeli" još nemaju takvu momčad, koja se u stanju ravnopravno boriti za vrh tablice s preostalim klubovima "velike četvorke". Zato bi pobjeda splitske momčadi u jadranskom derbiju bila dokaz moćnijeg Hajduka.

U kuloarima poslije utakmice u Zagrebu osjetilo se da se igrači "bijelih" nadaju kako će Rijeka u Split doći, na neki način ipak istrošena, fizički i psihički, obzirom da ih čeka uzvrat protiv PAOK-a na Rujevici. A to za klub Damira Miškovića objektivno ima veći značaj od bodova u Splitu, koji se mogu i nadoknaditi. Zato će do slijedeće nedjelje na Poljudu vladati potpuna mobilizacija, takav gard ima predsjednik Lukša Jakobušić, koji je prebolio koronu, pa je odmah, prvi dan poslije izolacije, dojurio u Zagreb, dati na svoj način važnost susretu s autsajderom. On je priznao intimusima da mu je tijekom bolesti "teže od febre koja me trese bila činjenica da je daleko od kluba".

Inače, sportski direktor Mindaugas Nikoličius svaki put poslije pobjede ističe se svojim porukama na instagramu što izaziva buru oduševljenja među navijačima. Ovaj put je izveo slijedeću paradu uz fotografiju slavlja Hajdukovih igrača: "Okupljanje je početak. Držanje zajedno je napredak. Zajednički rad je uspjeh".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 02:01