Foto: Vlado Kos / Cropix
ODGOVOR PADA U SUBOTU

POTPUNO REDIZAJNIRANI PRVAK HRVATSKE STIŽE NA MALI DERBI 'Ne razmišljam o tome što smo ih ove sezone dva puta pobijedili, oni su nas 6 puta zaredom!'

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 16. veljača 2018. 15:11

Jesu li se i koliko oporavili od blijede partije i umalo katastrofalnog poraza od Dinama, nogometaši Osijeka imaju prigodu pokazati u još jednom derbiju. Na Gradski vrt stiže gotovo potpuno redizajnirani prvak s Rujevice, kojeg su bijelo-plavi ove sezone oba puta svladali, što za ovaj susret ne znači puno s obzirom na rane koje Osječani vuku od prošloga vikenda, odnosno na činjenicu da su Riječani kadrovski znatno izmijenjeni.

Puno se u Gradskom vrtu analizirao poraz od Dinama. Bilo je, kazao je Zoran Zekić, "prijepora, kritika, pa malo maženja i nadam se da smo sve loše ostavili iza sebe". Od svojih igrača očekuje sve što je očekivao i protiv Dinama, a nije dobio - agresiju, kvalitetu u povratnoj trci, po izgubljenoj lopti, koncentraciju u obrani i napadu...

- Bit će manjih promjena u početnom sastavu, koji uigravamo već 2-3 dana. I dalje nema Barišića, a ozlijedio se i Pušić koji je trebao startati. Protivnik je kadrovski drugačiji, ali taktički i filozofijom bit će to ono što smo već viđali od kolege Keka. Ne razmišljam o tome što smo ih ove sezone dva puta pobijedili, jer su i oni nas pobijedili šest puta zaredom. Rijeka je i dalje ozbiljna momčad, aktualni prvak, znamo kako će izgledati, ali bitnije je kako ćemo mi. Samo dobrom obranom možemo napraviti nešto naprijed, rekao je Zekić, koji se osvrnuo i na izjave s Rujevice kako Osijeku prepuštaju ulogu favoriti.

- Da, čitao sam to, ali i da dolaze po tri boda. Manje je bitno što se priča, važno je ono što će biti na utakmici. Ponovio je kako i dalje vjeruje Osijekovoj mladosti, misleći na Malenicu, Mioča, Grgića... s kojima je otkako je preuzeo osječku klupu i spreman ih je još istrpjeti "makar zbog toga bilo i udaranja po meni, jer oni su naša velika kvaliteta". Pitali smo ga i o igrama i statusu Lope te "Osijekova Benzeme" Ejupija.

- U pravu ste, ali žao mi je što nekada ne dođete na trening vidjeti koja je naša filozofija rada i zašto pojedini igrači igraju češće nego što neki misle da bi trebali igrati. Možda sam utopist, ali ne vidim boljeg igrača od Lope u ofenzivnom dijelu, niti da netko od suigrača to može pokriti i moja vjera u njega je velika. Ejupijev velik niz bez gola već smo opjevali. Od svih igrača očekujem radni moment, a od Lope umjetnost. Svjestan je i sam da ne izgleda kao treba, imao je i nekih privatnih problema, koji su nadam se iza njega i on mi je apsolutno važan kotačić - zaključio je trener Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 22:40