Ivan Meštrović
 VLADO KOS/CROPIX
PREVIRANJA U GRADSKOM VRTU

Potres u Osijeku: Odjeknula ‘bomba‘ o smjeni uspješnog gazde, otkrivamo što se uistinu događa!

U kuloarima se priča kako bi novi šef Osijeka mogao postati nekad prvi čovjek Hajduka!
Piše: JL.Objavljeno: 23. lipanj 2020. 13:52

Jučerašnja je tema dana svih razgovora u gradu na Dravi bila priča o potresu koji je izazvan u prvoligašu s Drave. Poput bombe je odjeknula vijest da će Ivan Meštrović, suvlasnik i predsjednik kluba, uskoro postati bivši! Odmah moramo reći, inače elokventan, susretljiv sugovornik, čovjek koji se bez ustezanja odazove na poziv medija, jučer je izabrao šutnju. Na nekoliko telefonskih poziva Meštrović nije odazivao, a to je u sve unijelo dodatnu pomutnju i nespokoj.

Uskoro skupština

Doduše, malo je nejasno kako bi to Meštrović mogao postati bivši, jer riječ je o suvlasniku kluba, ali i čovjek od najvećeg povjerenja vlasnika kluba, mađarskog biznismena Lorinca Meszarosa. Dakle, Meštrovića maknuti može samo Meszaros, što bi značilo da su se dva velika prijatelja negdje posvađali.

NK Osijek je u rezultatskom usponu, na planu stvaranja fantastične infrastrukture izgradnjom novog stadiona na Pampasu i nogometnog kampa s čak sedam igrališta i više od toga. Stabilan je u svakom pogledu, a i onom najbitnijem, novčanom poslovanju. Meszaros stoga nema pravog razloga u Osijeku dirati Meštrovića.

U ponedjeljak 29. lipnja trebala bi se održati skupština kluba i na njoj biti izabran novi Nadzorni odbor. Informacije koje je zasad nemoguće provjeriti govore da će novi predsjednik Nadzornog odbora postati Dražen Ninčević, koji je u vrijeme dok je predsjednik Hajduka bio Osječanin Ivan Kos obnašao dužnost njegova savjetnika. Vjerojatno su taj čin mnogi povezali s mogućim dolaskom Kosa.

Tamo gdje nedostaje prava informacija caruje dezinformacija, a to je u ovom slučaju zbivanja u Gradskom vrtu na djelu i snazi. Jedini iz NK Osijek koji je jučer bio spreman išta reći i odgovoriti na novinarska pitanja bio je direktor kluba Igor Galić, a on je bio otvoren i jasan:

- Činjenica je, nisu svi u našoj sredini bili sretni i zadovoljni kada smo preuzeli klub i spasili ga propasti koja mu je prijetila. Od prvog dana suočeni smo s podmetanjima i opstrukcijom djelovanja. Nismo se javno žalili na sve ono s čime smo se susretali, od prvog dana, a i od početka gradnje stadiona. Držali smo to za sebe i iznalazili rješenja, sami. Indikativno je sada što smo spoznali na što su ti i takvi sve spremni. Ma, čak smo i očekivali da će nas udarati sve jače i više, ali nismo mogli znati do kuda će ići i što će sve činiti - kazao je direktor NK Osijek Igor Galić.

Znači, može se ipak reći da gdje ima dima ima i vatre?

- Sve je to plod zlih jezika. Za mene su sve to što čujem glupe priče. Svakom mora biti jasno, ode li Ivan Meštrović iz kluba odlazimo i svi mi, cijeli njegov tim, a onda nema ni izgradnje Pampasa, novog stadiona i kampa, nema ni kluba, sve će se raspasti. Kome tako nešto može biti u interesu - izjavio je direktor Galić.

Kruna ulaganja

Direktor Galić očito govori da bi s Meštrovićem otišao i Meszaros. No, to nam se čini nemogućom opcijom, jer gradi se stadion i kamp koji bi trebali biti kruna dosadašnjih ulaganja. Nakon čega bi se trebala dogoditi i eksplozija uspjeha na travnjaku. Stoga ne vidimo zašto bi Meszaros sada digao ruke od kluba, a i kad bi se to dogodilo, novi ulagač morao bi dati ozbiljan novac za kupnju i preuzimanje Osijeka. O čemu nitko ne priča.

No, nešto ne štima, netko je upro sve snage u cilju destabilizacije Osijeka. I to baš u trenutku kada je izgradnja Pampasa u ekspanziji, kada u natjecateljskom smislu Bijelo-plavi imaju velike izglede doći do svog najboljeg plasmana u HNL i prvi put se pojaviti na europskoj sceni u krugu onih koji mogu dohvatiti jednu od skupina Lige prvaka.

Svakako, uvjereni smo, ne i nevažno, baš pred ključne utakmice u prvenstvu, kada će u nizu igrati derbije s Dinamom, Rijekom i Hajdukom. Nekom očito Osijek smeta i čini sve kako bi ga zaustavio...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 04:24