Cropix/Vojko Bašić
ODLAZAK LEGENDE

POTRESNA KOREOGRAFIJA 'Žan je začetnik nove organizacije navijanja i u temeljima je današnjeg Hajduka!'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 04. travanj 2016. 12:04

Split i Hajduk odigrali su mršavih 0:0 na Parku mladeži u 29. kolu HNL-a, u jednoj poprilično nervoznoj utakmici bez pravih prilika. Trener Hajduka Damir Burić bio je odjeven u crno, zbog počasti prema Žanu Ojdaniću, "u koroti".

Što se tiče utakmice rekao je:

- Utakmica kao svaki derbi neizvjesna, rezultat govori da je bio derbi, mislim da je bio interesantan, dobar tempo i dinamika i agresivnost, bilo je faulova, duela, sve to derbi traži, bilo je i šansi na obje strane, rezime neodlučeno, a igra fer i korektna. Čestitam Splitu na dobroj igri i želim im sreće da ostvare svoj cilj.

Koliko vas ovih 0:0 približava cilju?

- Mi ne gledamo tako kroz rezultat, nego korigiramo igru, danas neke stvari nismo sproveli najbolje. Za srijedu igra mora biti na boljem nivou.

Slažete se da je za korak više u vašoj igri nedostajalo malo više raspoloženih igrača?

- Ja mislim da je protivnik u defanzivi odgrao jako kvalitetno. Mučili smo se, komplimenti Splitu na kvalitetnoj organizaciji obrane. Neka i druge utakmice tako igraju.

Bilji na desnom beku?

- Biramo kako sastaviti momčad, ne može Velazquez igrati svih 90 minuta. Šimić je rano dobio žuti karton. Split ima brze igrače. Kompleksno i teško je čuvati širok prostor, a da te ne uhvate na kontre. Naše osiguranje nije uvijek bilo dobro.

Velez?

- Jako je puno radio, osobno mi se jako sviđa...

Jesu li ove utakmice već čistilište za novu sezonu?

- Ne nije, ne bih rekao čistilište, ali na neki način su počele pripreme jer nemamo vremena.

Vlašić?

- Dobar, dobar.

Kako biste ocijenili utakmicu i svoju momčad, šest ili šest i pol?

- Uvijek više, uvijek bolje, šest i pol!

I onda je Burić dodao:

- Želimo odati počast Žanu Ojdaniću, on je začetnik nove organizacije navijanja i u temeljima je sadašnjeg upravljanja Hajduka... Neka počiva u miru - rekao je Burić za Slobodnu Dalmaciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 04:28