MATIJA DJANJESIC/CROPIX
STIGLA I OBJAŠNJENJA

Poznate kazne za velike propuste na Rujevici! Rijeci utakmica bez navijača, a evo kako je prošao Hajduk

Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer je odlučio kako će kazniti klubove zbog propusta
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2021. 14:13

Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama za događaje na utakmicama 16. kola 1. HNL i 13. kola 2. HNL. Najviše se iščekivalo kakve će kazne dobiti Hajduk i Rijeka zbog nereda na njihovom međusobnom susretu.

"HNK Rijeka kažnjen je s 50.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog propusta u organizaciji utakmice (čl. 67. DP HNS-a) Rijeka - Hajduk u kontekstu ponašanja navijača obiju momčadi. U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena iz sektora Istok u teren za igru utrčao je navijač HNK-a Rijeka i odgurnuo dva igrača Hajduka. U 61. minuti zapaljena je jedna baklja i nije bačena u teren za igru. Po završetku utakmice u teren za igru iz sektora Zapad ulazi navijač HNK-a Rijeka te dolazi do međusobnog naguravanja s predstavnicima Hajduka", prenosi službena stranica Prve HNL koja je otkrila i kakvu je kaznu dobio Hajduk:

"HNK Hajduk kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i izgreda (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Rijeka - Hajduk. Ponašanje navijačke skupine Torcida: 10 minuta prije početka utakmice bacili su jednu baklju u sektor Istok i jednu baklju u teren za igru. U poluvremenu utakmice navijačka skupina Torcida je u sektoru Jug kidala i bacala stolice, nakon čega je intervenirala interventna policija. U 60. minuti bakljada Torcide - 6 baklji i 3 bljeskalice, od kojih je jedna baklja bačena unutar sektora na policiju."

Kaznu je dobio i Dinamo zbog ponašanja navijača u susretu s Osijekom.

"GNK Dinamo kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Osijek. Domaća navijačka skupina BBB, čijih je 520 pripadnika bilo smješteno na sjevernoj tribini, od 76. do 77. minute pali tri dimne kutije koje su pravile dim plave boje i tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine."

U 2. HNL je kažnjena Croatia Zmijavci i njen predstavnik.

"Svetimir Mrkonjić (Croatia Zmijavci, predstavnik) kažnjen je dvjema utakmicama zabrane obnašanja dužnosti zbog vrijeđanja suca (čl. 53a. DP HNS-a) tijekom utakmice Croatia - Dubrava Tim kabel. NK Croatia Zmijavci kažnjen je s 2.000 kuna zbog propusta u organizaciji utakmice (čl. 67. DP HNS-a) Croatia - Dubrava Tim kabel", odlučio je Klakočer.

Linker
25. studeni 2021 14:19