facebook
POVRATAK U GRADSKI VRT

Poznato je kada se Nenad Bjelica vraća na klupu Osijeka: ‘Sve je u najboljem redu! Nema više bolova‘

Bijelo-plavi će prvi trening nakon korištenja tjedan dana odmora imati u ponedjeljak
Piše: JL.Objavljeno: 08. listopad 2020. 21:32

Nikad većeg zatišja u osječkom Gradskom vrtu. Nešto sasvim neobično. U jeku sezone Bijelo-plavi su dobili od svog trenera Nenada Bjelice jednotjedni odmor i potpuni predah u radu. Na trening su obvezni doći tek u ponedjeljak, a do tada iskoristili su blagodat slobodnih dana i razišli se kud koji. Kao rakova djeca. Antonijo Ježina uputio se u Zagreb, Ante Erceg i Ante Majstorović u Split, čak je i kapetan momčadi Mile Škorić odlučio vrijeme za odmor koristiti u Zagrebu, dok je Laszlo Kleinheisler otišao doma u Budimpeštu.


U Osijeku su ostali samo oni koji su to morali. Primjerice, Brazilci Igor Silva i Oliveira Talys, kojima je domovina daleko, a u vrijeme koronavirusa komplicirano je putovati i prihvaćati rizik. Nema ni Kongoanca Merveila Ndokcyta i Slovenaca Marina Jurčevića i Damjana Bohara, koji su se odazvali pozivima u reprezentacije svojih zemalja.


Međutim, ima unatoč svemu i onih koji redovito treniraju. Trojica su obuhvaćena radom koji upražnjavaju pod nadzorom dvojice Osijekovih kondicijskih trenera, Karla Reinholza i Marina Vučka. Radi se o oporavljenicima od ozljeda, Mihaelu Žaperu, Petru Bočkaju i Dmitru Lopi. Nitko za sada još ne daje prognoze kada će biti spremni za povratak u natjecateljski kadar, ali i sami bi htjeli da to bude uskoro, što brže. Čini se, najbliži je tomu Petar Bočkaj, odmah do njega i Dmitro Lopa. Jedino Mihael Žaper vjerojatno neće biti među onima koje će trener Nenad Bjelica imati na raspolaganju u nastavku prvenstva i utakmici s Lokomotivom iduće subote. A i on sam je još na oporavku i kućnoj njezi nakon operacije kralježnice kojoj je podvrgnut prije tjedan dana.


- Sve je sada u najboljem redu. Bolova više nemam, a idući ću se tjedan priključiti svom stručnom stožeru na treninzima u Gradskom vrtu - kazao je Nenad Bjelica.


Bijelo-plavi će prvi trening nakon korištenja tjedan dana odmora imati u ponedjeljak, a šef će im Bjelica u Osijek iz Klagenfurta doći dan kasnije. No, kako je njegova suradnja s članovima stručnog stožera protkana velikim povjerenjem i odavno već uhodana, izvjesno je da će pripreme za nastavak prvenstvenog natjecanja proticati po planu i programu koji je odavno osmišljen i utvrđen.

Bez nazočnosti Bjelice njegovi su suradnici uspješno odradili dvije povjerene im zadaće vođenja momčadi u njegovoj odsutnosti, pa su s Bijelo-plavima izborili prvenstvenu pobjedu na gostovanju kod Šibenika, ali i u utakmici šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa u Crikvenici. A u subotu, 17. listopada, kada u Gradskom vrtu bude gostovala Lokomotiva, dirigentska palica će opet biti u rukama Nenada Bjelice.

OSIJEK BEZ BJELICE NA KLUPI

03/10/20.
(ligaška utakmica)
Šibenik - Osijek 0:2
06/10/20.
(kup utakmica)
Crikvenica - Osijek 1:5

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:23