Boris Kovačev/CROPIX
MAKSIMIRSKI JUNAK

'Pozove li me Bilić, ne idem u Brazil! Zdravko mi ništa ne govori, dakle ostajem...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. kolovoz 2011. 10:51

Jutro nakon pobjede nad Malmöom junak utakmice Sammir dobio je nagradu. Hladnu, užasno hladnu vodu. Nakon treninga kondicijski trener Zvonko Komes naredio je plavim dečkima da uđu u 'bačvu’ s hladnom vodom. Komes tako radi, nije to ništa novo za plave dečke. Naravno, ne znači da svi vole onako vrući uskočiti u polarne uvjete.

- Pustite Sammira, novinari su mu dali 'desetku’! Zaslužio je izbjeći smrzavanje.

Tako se svlačionica obratila Komesu, ali ovaj nije imao razumijevanja za molbe Sammirovih suigrača.

- Nema veze što je dobio 'desetku’, mora u vodu! - kazao je Komes.

Zašto uvijek nije takav?

I tako je Sammir zaronio, 'zaledio’ si krv u žilama, niti fenomenalna igra protiv Šveđana nije ga spasila.

Sammir je u srijedu navečer dominirao maksimirskim travnjakom, već dugo nismo vidjeli da se neki igrač Dinama tako superiorno i dominantno poigrava sa suparnikom.

- Ma, ja bih ga nakon utakmice s Malmöom nekoliko puta ošamario! Zašto uvijek ne igra tako? On to može jer je igračina.

Te rečenice izrekao je kolega koji se također divio Sammirovoj igri. Priča ovog Brazilca s hrvatskim državljanstvom je vrlo zanimljiva. Iako je bio proglašavan pijancem, noćnom pticom, čovjekom koji se ne može izliječiti od potrebe za odlascima u slatki život metropole, Sammir je uspio. Definitivno je pobjednik, iako su ga mnogi, iz tko zna kojih razloga, željeli vidjeti kao 'luzera’. Ili, kao što kaže jedan naš poznanik koji je u ranim jutarnjim satima četvrtka s mnogim Zagrepčanima slavio pobjedu Dinama.

- Svih ovih godina koliko je u Zagrebu Sammir je spavao s najljepšim curama, tulumario, postao otac, ali i najbolji igrač Dinama kome skandira cijeli stadion. A uskoro će postati i hrvatski reprezentativac te se prodati u veliki klub! Kakav frajer!

Nakon utakmice s Malmöom, Sammir nije previše slavio, boji se da ga opet netko ne fotografira za šankom, pa da krenu priče koje nemaju veze s nogometom.

- Jako mi je drago što sam tako dobro odigrao ogled sa Šveđanima. Želim tako igrati i dalje, nadam se da će prednost biti dovoljna, te da ćemo se konačno plasirati u Ligu prvaka.

Sjećate se Kopra? Imali ste prednost od 5:1, pa ste sve zamalo prosuli u Sloveniji?

- To se ovoj momčadi više ne može dogoditi. U Švedskoj ćemo potvrditi prolaz.

A hoćete li vi igrati Ligu prvaka? Šuška se o vašem odlasku?

- Nitko mi ništa ne govori, dakle tu sam, ostajem u Dinamu.

Do kada?

- Ne znam... To ćemo vidjeti uskoro. Zdravko mi ništa ne govori, moj menadžer Božo također, na vaša pitanja mogu samo slijegati ramenima.

Ako ostanete, hoćete li biti zadovoljni takvim raspletom?

- Zašto ne? Bit ću zadovoljan. Makar, s druge strane, pet godina sam u Dinamu, to je dovoljno da se realizira kakav transfer u inozemstvo. Sve sam napravio u Dinamu, eto, plasirat ću se i u Ligu prvaka. Nitko mi ne može zamjeriti što tražim transfer i odlazak iz Dinama. Može i na zimu, nije bitno kad.

'Pozove li me Bilić odgodit ću put u Brazil da vidim sina'

Sammir je dobio obećanje da, ukoliko se Dinamo plasira u Ligu prvaka, može otići u Brazil kako bi konačno 'upoznao’ svog sina Noaha.

- Nisam još isplanirao putovanje. Ne sumnjam da ćemo se plasirati u Ligu prvaka, ali ne želim maljati vraga po zidu, pa neću kupovati avionske karte.

A što će se dogoditi ako nekakvim čudom ovih dana stigne potrebna dokumentacija iz Fife, pa vas nakon toga Slaven Bilić pozove u reprezentaciju za oglede s Maltom i Izraelom?

- Onda ne bih putovao u Brazil! Noah će malo pričekati da vidi tatu, neće se naljutiti. Pred nama je cijeli život.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 14:34