Vojko Bašić / Cropix
SLAVENOVA ČVRSTA RUKA

Pranjić nije prvi prijestupnik: Prisjetite se koga je sve Bilić izbacio iz reprezentacije!

Piše: ArhivaObjavljeno: 12. kolovoz 2011. 18:41

Bayernov nogometaš Danijel Pranjić odbio se rukovati s izbornikom nakon dublinske utakmice i do kraja Bilićeva mandata neće dobiti novu priliku u reprezentaciji. Najnoviji slučaj nediscipline u A vrsti potaknuo nas je da se prisjetimo sličnih incidenata koji su obilježili Bilićev mandat na klupi reprezentacije.

Domagoj Vida (lipanj 2011)

Slaven Bilić odlučio je sankcionirati prijestup Domagoja Vide, a pozive za susret s Gruzijom su dobili Ivan Tomečak i Mladen Bartulović.

- Vida će zbog neprimjerenog ponašanja propustiti ovo okupljanje. Hrvatski reprezentativac mora biti primjer na terenu i van njega i bez obzira na okolnosti, takvo je ponašanje nedopustivo - rekao je izbornik Slaven Bilić.

- Ovo je vrlo ozbiljna opomena, ne samo Domagoju, nego svima, i igračima i članovima stožera. Mi imamo rijetku čast predstavljati našu zemlju, to je najveća privilegija za jednog sportaša ali istovremeno je i najveća obaveza. Zato ne smije biti popusta prema nikome - zaključio je Bilić.

Slučaj Funtana (listopad 2009)

Slaven Bilić bio je potpuno blijed! Bila je to najteža subota otkako je izbornik, možda i teža i od teške operacije bolnih leđa. Englezi su ga porazom izbacili sa SP-a, a igrači koji su bančili noć prije su ga do kraja iznevjerili. Ekspresno potjerani Ivica Križanac i Josip Šimunić.

- Ta dva iskusna igrača ogriješila su se o disciplinu koju smo nametnuli od prvog dana, preko njihova prijestupa nisam mogao prijeći. Nisam vam dužan obrazlagati zbog čega, nije to moj stil, ali oni za mene više nisu hrvatski reprezentativci. Ukorom pred isključenje kaznio sam dva mlada igrača ( Jelavić i Sharbini op.a.) zbog toga što su mladi i što njihov prijestup nije takav. No, bit će i novčano kažnjeni - pričao je uzbuđeno Slaven Bilić.

Jeste li pogriješili što ste momčad pustili na zajedničku večeru, osjećate li se izdanim?

- Igrači su se u hotel vratili pola sata prije predviđenog roka, no fotografije ne mogu lagati. Neke su me stvari razočarale. Mislio sam da je to dobro za duh i koheziju, pa čak to i sada mislim. No, neke stvari su izmaknule kontroli.

Slučaj Fontana (rujan 2006)

Darijo Srna, Ivica Olić i Boško Balaban 'zaglavili' su do ranih jutarnjih sati u narodnjačkom klubu. Bijesan kao ris, u krug je uletio izbornik Slaven Bilić i priprijetio Srebriću:

- Maknite ih od ostalih igrača, ne želim ih vidjeti! Volim ih, ali više ih nema!

Oštra Bilićeva reakcija sasvim je zbunila Srebrića, poznati orator ostao je bez teksta.

- Nema Boga, maknite ih, nema Boga - viknuo je Bilić i nestao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 06:08