SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
ZANIMLJIVA ZAVRŠNICA

Prava kišna drama u Karlovcu! Pioniri Osijeka, kadeti Hajduka i juniori Dinama se okitili trofejima

Velika je po završetku utakmice bila radost Hajdukovih kadeta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. svibanj 2021. 21:21

U Karlovcu su odigrane finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa za mlađe uzraste. Trofejima su se okitili pioniri Osijeka, kadeti Hajduka i juniori Dinama.

Prava kišna drama odvijala se u večernjim satima na terenu karlovačkog stadiona 'Branko Čavlović Čavlek'. U finalnoj utakmici Kupa u juniorskom uzrastu Modri su tek nakon drame jedanaesteraca nadvisili Osječane. O nekoj smislenoj igri moglo se pričati samo u uvodnim minutama, jak pljusak vrlo brzo je značajno otežao kontrolu lopte. Pogodaka unutar 90 minuta nije bilo, pa se odmah prišlo izvođenju udaraca s bijele točke. Drena Beljo, Vuica, Bakula i Cvijanović bili su precizni za Osijek, dok su Bratšteter i Mikolčić u petoj i šestoj seriji tukli preko gola.

Za Dinamo su precizni bili Barišić, Težački, Tomek i Rozić. Vratar Čavlina u petoj seriji je preuzeo odgovornost i poslao loptu iznad grede, ali je u odlučujućem penalu precizan bio Braun koji je pogodio za konačnih 5:4 i slavlje ekipe Joze Bandića.
Hajduk je pod vodstvom trenera Mislava Karoglana prije podne bio uvjerljiv protiv zagrebačke Lokomotive, slavio je rezultatom 4:0. Poveli su Bijeli u 13. minuti. Vrcić je ubacio s lijeve strane, a Mislav Petrović glavom smjestio loptu u donji lijevi kut. Povećao je Hajduk vodstvo u 43. minuti, a opet je strijelac bio Petrović na asistenciju Jurića-Petrašila.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 50. minuti, kad je nakon kornera kojeg je izveo Đolonga s 10-ak metara lijepo pogodio Jere Vrcić. Lokosi su nakon toga pali, a Hajduk je do kraja postigao i četvrti pogodak. Antunović je u 67. minuti zaustavljen prekršajem na 17 metara od gola zagrebačke momčadi, a Đolonga je krasno pogodio gornji lijevi kut za konačnih 4:0. Velika je po završetku utakmice bila radost Hajdukovih kadeta, koji su osvajanje trofeja proslavili sa skupinom svojih navijača.

U popodnevnim satima na teren su izašli pioniri. Osječani su pod vodstvom trenera Mateja Žitnjaka do pobjedničkog pogotka stigli su u 35. minuti, posljednjoj u prvom poluvremenu. Dominik Babić prihvatio je loptu na desnoj strani kaznenog prostora Dinama, odlično se snašao i pogodio suprotni donji kut.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:47