Vojko Basic / CROPIX / Cropix
JEDAN OD NAJBOLJIH RIJEČANA

PRAVI HIT PRVENSTVA I RIJEKIN SPASITELJ NEMA PLAN NAPUŠTATI RUJEVICU 'Prije sam strepio nad telefonom, osluškivao hoće li zazvoniti, ali sada...'

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 17. prosinac 2016. 22:41

U prvom nastupu za Rijeku upisao se među strijelce. Na Poljudu gdje je s nepunih sedam godina započeo nogometnu karijeru, protiv Hajduka u kojem je napravio prve korake, 25-godišnji Franko Andrijašević na najbolji način otvorio je riječku epizodu.

No, bio je to tek uvod jer nastavak prvenstva samo je potvrdio vrijednost veznjaka kojeg u Dinamu nisu dovoljno cijenili. Igrač koji na momente nestane, koji se u pojedinim trenucima sakrije u igri, ali s izvrsnim osjećajem za prostor i gol iskoristio je prigodu i povjerenje koje mu je ukazao Matjaž Kek. U 11 prvenstvenih utakmica, Andrijašević je u dresu novoga kluba zabio sedam golova. Bilo bi ih možda i više da nije bilo nesretnog crvenog kartona u Koprivnici koji mu je donio tri utakmice neigranja.

Zahvala Ajayiju

Nije lako s tribina gledati utakmice, osobito kada si fizički spreman i želiš igrati, a ne možeš pomoći svojoj momčadi. Na sreću, to je prošlost.

Nakon prisilne stanke vratio se s dva gola u mreži Splita. Golovi koji su “bijelima” donijeli potvrdu jesenskog naslova, a Andrijaševiću laskavi naslov najboljeg igrača 19. kola u izboru Sportskih novosti. Komplimenti i pohvale padaju sa svih strana, ali Andrijašević nije odletio u oblake.

- Ni moja prošla sezona u Lokomotivi nije bila nimalo loša, ali sada sam u klubu koji se bori za naslov i možda je sve malo vidljivije. Naravno da mi sve te pohvale gode. Čitam novine, čujem komentare, ali kao što pokušavam zanemariti neke stvari koje su neistinite, tako ne dajem previše važnosti ni hvalospjevima. Znam da svaki igrač uvijek treba dati još više, da publika i svaki suparnik na terenu traži još više truda i trke. To nastojim i pružiti, a sve mi olakšava momčad koja je doista sjajna. U takvim uvjetima uvijek ispliva pojedinac, no, dva gola koja sam zabio u Splitu mogu zahvaliti Ajayiju koji me kod prvog pronašao odličnim ubačajem, a potom izborio penal koji sam ja samo realizirao.

Izostanci

Jesenski naslov prvi put je stigao u Rijeku, no prije zimske stanke na Rujevici gostuje Istra. Andrijašević vjeruje u pobjedu koja po njegovim riječima neće izostati uz ozbiljan pristup kakav su imali do sada, ali i naglašava važnost novih bodova za proljetni dio sezone.

- Nisam nikada osvojio jesenski naslov, mislim čak ni u juniorima, ali to je samo jedna stanica. Naš cilj je osvajanje prvenstva i stoga su tri boda protiv Istre imperativ. Gledajući u tom smjeru volio bih da ova momčad ostane na okupu, ali to je stvar uprave. Na nama igračima je da damo sve od sebe na terenu i ne opterećujemo se naslovom ni Dinamom.

U završnici jesenskog dijela u igri Rijeke bio je uočljiv određeni pad uvjetovan i brojnim izostancima.

Rijeka, 161016.
Stadion na Rujevici.
Nogometna utakmica MAXtv Prva liga prvenstveni susret izmedju HNK Rijeka i NK Osijek.
Na fotografiji: slavlje Rijeke.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Ugovor do 2019.

- Sigurno da nije lako kada ti fale dva ili tri igrača. Malo smo izgubili u ritmu, izostao je onaj pritisak kojim smo suparnike držali podalje od našeg gola, ali bez obzira na sve, rezultat nije patio. Pokazali smo da imamo širinu, da uvjetno rečeno zamjene mogu preuzeti ključne pozicije kao što je to učinio Martić ili Ajayi. Nadam se da će ova zimska stanka omogućiti da se svi oporave za nastavak u kojem moramo pronaći igru s početka sezone. To je bila prava slika ove momčadi, ali uvijek se može bolje. Svatko može napredovati na individualnom planu, a time i cijela momčad. Izostanka će uvijek biti, ali ne treba se na to previše obazirati.

SN/Arhiva

Igrama i jesenskim naslovom momčad s Rujevice privukla je pažnju i pojedini igrači već su na meti nekih europskih klubova. Među njima spominje se i Andrijašević.

- Doista se nimalo ne zamaram tim stvarima. U neka prijašnja vremena sam strepio nad telefonom, osluškivao hoće li zazvoniti, ali sada se nimalo ne opterećujem kad ću otići i gdje igrati vani. Ugovorom sam za Rijeku vezan do ljeta 2019. i trenutno me jedino interesira odigrati ovu sezonu što bolje znam i umijem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 23:27