Nenad Bjelica pun motiva za nastavak sezone
 GORAN SEBELIC/CROPIX
PRIPREME U ISTRI

Prazne sobe su rezervirane za Osijekove akvizicije, možda jednu Bjelica popuni i sa željenim napadačem?

Bjelica poveo 27 igrača u Istru, ali još će ih biti u kadru za pripreme
Piše: Darko RužićObjavljeno: 06. siječanj 2021. 08:25

Nakon puta od Osijeka do Rovinja, smjestili su se jučer igrači prvoligaša s Drave u tamošnjem hotelu Lone, koji im i nije potpuna nepoznanica.

Naime, svojedobno su već, prije svojih gostujućih prvenstvenih utakmica s Rijekom i Istrom 1961, Bijelo-plavi već boravili u njemu i dobro su upoznati s komforom i uvijetima u kojima će provesti vrijeme svog ovozimskog pripremnog razdoblja.
Ukupno je trener Nenad Bjelica odlučio u Rovinj povesti čak 27 igrača, s tim da su u tom brojnom stanju i trojica vratara Ivušić, Ježina i Barešić.

Do sutra će se suigračima priključiti i oni igrači koji nisu iz Hrvatske i kojima je Bjelica dopustio dva dana duži odmor, a kada svi budu na okupu on i njegovi suradnici vježbat će i pripremati za proljetni dio natjecanja Škorića, Lončara, Cara, Gutierija, Silvu, Grgića, Jurčevića, Talysa, Majstorovića, Žapera, Jugovića, Vukovića, Kleinheislera, Pilja, Lopu, Ndockyta, Bočkaja, Bohara, Ercega, Miereza i Grezdu, ali i trojicu mladih igrača iz momčadi Osijeka II, koji su već jesenas ubilježili svoje debitantske nastupe na prvoligaškoj sceni - Belju, Ljubića i Miškovića.

Za sada je tako kako je, ali uskoro će Bijelo-plavi dobiti i društvo nekog pojačanja svog napada. Možda ne i jedino, koje će im stići u ovom zimskom prijelaznom roku. Naime, trener Bjelica ima jasnu viziju što želi i što i tko mu treba za dodatnu kvalitetu u kadru s kojim će u proljeće ući u natjecanje na dva kolosijeka, u prvenstvu i Kupu. Team menadžer Osijekove prve momčadi Hrvoje Barišić već je u hotelu osigurao sobe za neka nova lica, ali o kome se radi to još nitko u klubu ne otkriva.

Zna u stvari jedino Nenad Bjelica, a on se već izjasnio kako dolazak novih lica ne očekuje u ovom prvom tjednu priprema koje će provoditi sa svojim učenicima u Rovinju. No, brzo će i tih prvih sedam dana proći, pa će navijačka znatiželja o igračkim pojačanjima uskoro biti zadovoljena.

U subotu će već, nakon samo pet radnih dana, Bijelo-plavi odmjeriti snage s jesenskim austrijskim doprvakom Sturmom. Bit će to njihov prvi nastup u ovoj kalendarskoj godini, a do druge pripremne utakmice s Koprom lako je moguće da u momčadi bude i barem jedan novi igrač.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 00:06