Vlado Kos / CROPIX
PRED NJIM JE TEŽAK POSAO

'PRAZNE TRIBINE? TO ĆE BITI PROBLEM RIJECI I HAJDUKU, OSTALIMA TO NE BI TREBAO BITI NEKI UTEG' Bivši 'modri' nakon što je prihvatio veliki izazov

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 26. travanj 2020. 23:58

Tomislav Ivković (59) novi je trener Intera. Tako je okončana potraga za nasljednikom Željka Petrovića koji se na užarenoj žutoj klupi Diva iz predgrađa zadržao tek sedam službenih utakmica. Kada su u pitanju travnjaci elitnog razreda hrvatskog nogometa, iskusni stručnjak se do naslovnih uloga probio na klupi Lokomotive, gdje je u sezoni 2012./13. osvojio drugo mjesto u prvenstvu, a Lokosi su igrali i finale Kupa gdje su poraženi na Maksimiru od Hajduka.

Ovoga puta barem na papiru Ivkovića čeka puno teži posao. Zaprešićki sastav nalazi se u grčevitoj utrci za ostanak, a i čitava sezona u Zaprešiću prepuna je turbulencija i promjena.

Trenerske kvalitete vratarske legende Dinama koji je s Modrima osvojio nikad zaboravljeni naslov bivše države 1982. nisu sporne, no za uspješnu zaprešićku epizodu trebat će i dosta sreće, ako se prvenstvena utrka nastavi u nikad specifičnijim uvjetima.

- Trenutna situacija na prvi pogled nije nimalo lako, no daleko od toga da je sve odlučeno. Istra 1961, Varaždin, Inter i Slaven Belupo momčadi su više-manje podjednake kvalitete s jedinom razlikom što je Ivan Krstanović apsolutna prevaga kada je momčad iz Koprivnice u pitanju.

Poznajem momčad

Ivković je odlično upoznat kvalitetom igračkog kadra koji ga čeka u Zaprešiću.

- U proteklom razdoblju pogledao sam do prekida prvenstva više utakmica kao nikada do sada u životu. Momčad Intera poznajem jako dobro, ima tu vrlo dobrih igrača i vjerujem da ćemo sve ukomponirati u kvalitetnu cjelinu.

Ukoliko se nastavi prvenstvena utrka igrati će se pred praznim tribinama, a u tome novi kormilar žutog broda ne vidi nikakav poseban problem

- Prazne tribine bit će jedino istinski hendikep za Rijeku, a posebno za Hajduk, dok ostalima to ne bi trebao biti uteg, Inter je kao i većina klubova navikao igrati pred malim brojem gledatelja.

Težak raspored

Raspored također barem na papiru nije saveznik Mlinara i društva, ali i po tom pitanju Ivković mirno spava.

- O rasporedu u posljednjih deset kola uopće ne razmišljam na nekakav negativan način. Jasno je da ćemo morati pokušati doći do bodova i u utakmicama protiv na papiru jačih suparnika iz gornjeg dijela ljestvice, a meni osobno je draže što ćemo protiv izravnih konkurenata za ostanak Varaždina i Istre 1961 igrati u gostima.

Zaprešićki sastav započet će treninge u ponedjeljak u 16 sati na stadionu “Ivan Laljak Ivić” u grupama od četiri igrača.

- Moramo se što prije priviknuti na novonastale okolnosti, ali kako nama tako i drugima. Nadam se da ćemo moći kompletirati kadar povratkom Mlinara i Postonjskog, no teško je govoriti o nekakvim taktičkim zahtjevima kada uopće niti ne znamo dali ćemo moći do eventualnog nastavka prvenstva igrati prijateljske utakmice, nadam se da ćemo što prije barem moći trenirati s grupom od deset igrača. Ne plašim se izazova Inter je klub koji ima svoje mjesto i tradiciju među hrvatskom nogometnom elitom i vjerujem da će tako i ostati nakon kraja ove specifične sezone - zaključio je novi trener Intera Tomislav Ivković koji bi službeni debi na zaprešićkoj klupi trebao imati protiv Hajduka na pustom Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 23:53