Ivan Kos
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
DOBRA PRAKSA

PREDSJEDNIK HAJDUKA NAPRAVIO RIJETKO VIĐENU GESTU U HRVATSKOM NOGOMETU I PRIZNAO DA SU ZAGREPČANI S PRAVOM OGORČENI 'To je evidentna greška...'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. travanj 2018. 01:00

Nogometaši Hajduka pobijedili su Lokomotivu 1:0 u susretu 28. kola Prve HNL i sačuvali drugu poziciju bez obzira na sutrašnji nastup Rijeke protiv Slaven Belupa, te produžili niz bez poraza protiv 'lokosa' na deset utakmica.

Pogodak odluke zabio je Mijo Caktaš u 30. minuti. Josip Juranović je lijepo ubacio s desne strane, a Caktaš utrčao iz drugog plana i s osam metara glavom zakucao loptu u mrežu.

Trener Hajduka Željko Kopić bio je zadovoljan s nova tri boda, a spomenuo je posebno jedno novo ime...

Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

"Mislim da smo prvo odigrali jako dobro, pametno, igrali protiv 11 igrača koji su bili iza lopte, ali smo kreirali nekoliko dobrih situacija. Falilo je malo kvalitete u završnici. Naglasak je bio na tome da pokušamo dati drugi gol i riješiti utakmicu. Ulaskom Krstanovića nije bilo ugodno, dva stopera na dva napadača. Nismo izdominirali do kraja, ali smo ostali stabilni do kraja i zasluženo dobili utakmicu. Ne gledamo što će napraviti Dinamo, gledamo samo sebe, svoje mlade igrače, evo Šego je igrao veliki dio utakmice sa 17 godina. Stoga se ne zamaramo suparnicima.

Trener Lokomotive Goran Tomić nakon utakmice je spomenuo i suce...

- Rekao bih da smo sprvo prespavali prvo poluvrijeme. Jako smo ušli loše u utakmicu, oni su bili agresivniji, bolji u posjedu, ali bez pravih prigoda. U drugom smo dijelu odigrali jako dobru utakmicu, dosta toga smo promijenili u fazi napada. Imali smo nekoliko prigoda u kojima smo mogli bolje reagirati. Unaprijed bih se ispričao sucima, ali ovo je već treće utakmica u kojoj smo oštećeni, u zadnja dva susreta nam nisu suđeni jedanaesterci, a sada po mojim informacijama nije bilo zaleđe Radonjića kod poništenog gola. Mukotrpno radimo, a onda nam se to događa.

A upravo o toj situaciji progovorio je predsjednik Hajduka Ivan Kos i otvoreno priznao da je napravljena pogreška na štetu Lokomotive.

"Ovaj put se dogodila evidentna pogreška linijskog suca na štetu našeg protivnika. Nismo ti koji će ukazivati na pogreške isključivo kad su našu štetu. Cijelo vrijeme upozoravamo na kvalitetu suđenja. Nisam sretan kad sudačka pogreška utječe na rezultat utakmice. Pogrešaka ima u svakoj ligi, no kvalitetnim ustrojem sudačke organizacije i jasnim kriterijima po kojima će sudac koji npr. nije dosudio penal za nas u polufinalu kupa, a što je vidio cijeli stadion biti adekvatno sankcioniran, kao i onaj koji je napravio ovu pogrešku", poručio je Kos.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 18:25