Predsjednik Nk Osijek Ivan Meštrović
 Vlado Kos / CROPIX
KLUB POKAZAO 'BATINU'

PREDSJEDNIK ZAPRIJETIO IGRAČIMA: ILI POBJEDE U IDUĆE DVIJE UTAKMICE, ILI 30 POSTO MANJE PLAĆE Trener nema namjeru napustiti klub: 'Neću dati ostavku'

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 07. ožujak 2020. 09:02

Sudačka organizacija odlučila je, čini se, trenirati strogoću na Osijeku i pokazati Ivanu Meštroviću gdje je zapravo došao i kome se ne bi smio zamjerati.

Jer, kako drugačije protumačiti analizu spornih odluka Marija Zebeca i VAR sobe na utakmici Istra - Osijek i poništena dva pogotka Osječana. Sudački analitičar HNTV-a Draženko Kovačić očekivano je podržao Zebeca. Nevjerojatno je Kovačićevo objašnjenje da se prije Ndockytovog gola lopta od vratnice odbila prema golu, kada je iz snimke jasno vidljivo da se odbila u teren.

Kod Lončarevog gola, pak, tvrdi da Silva smeta vrataru Duki, iako jedina dostupna snimka iza gola zapravo sugerira da Duki smeta njegov suigrač Pavić. No, dobro. Za poništenje tog drugog gola možda se mogu i naći argumenti, ali prvog nikako. Uglavnom, osječki udar na sudačku organizaciju koji se, istina ne baš opravdano u tom trenutku, dogodio nakon susreta s Interom sada im stiže na naplatu. Oštećeni su u Rijeci, sada i u Puli. Ipak, kada se sve zbroji i oduzme, Osijek je i uz dva poništena gola morao slaviti u Puli, jer je bolji od Istre. Odnosno, trebao bi biti bolji. No, momčad iz Gradskog vrta ove zime igra katastrofalno, izuzmemo li derbi s Dinamom.

UVREDA ULAGANJIMA Prilično je bljutava igra koju Osječani prezentiraju, bez okusa i mirisa, a što je najgore i bez golova i to već treću utakmicu za redom. Dobro, u Puli ih je zaustavio VAR. Ipak, Osječani se prvenstveno trebaju zamisliti sami nad sobom. Sezoni koja je najavljivana kao najbolja u novijoj povijesti s ciljem osvajanja drugog mjesta koje vodi u Ligu prvaka prijeti totalni krah, premda unatoč slabostima još uvijek imaju aktivan kup, ali i realne izglede dohvatiti čak i to drugo mjesto.

Naravno, u teoriji. U praksi će to, pak, vjerojatno ići puno teže i na to nitko u klubu ne smije žmiriti. Trener i njegovi pomoćnici nemaju baš nikakve isprike za ono što momčad pruža nakon puna dva mjeseca trenažnog procesa. Peto mjesto najskupljeg kadra u povijesti kluba uvreda je velikim ulaganjima mađarskih investitora i sponzora, ali i zdravom razumu navijača, koji su, sudeći prema internetskim forumima, ali i usmenoj predaji, u dobroj mjeri treneru okrenuli palac dolje.

- Nije tajna da smo u krizi igre i rezultata. Nije bilo dobro ni u Puli, bez obzira na sav cirkus oko suđenja i VAR-a. No, sportašima je i ovo je sastavni dio karijera, a ja imam volje, želje i snage i pokušat ću tu energiju prenijeti na momčad. Naravno da je moja pozicija uzdrmana, ali se nadam da momčad i ja iz toga možemo izaći kao pobjednici. Razumijem i nezadovoljstvo navijača, ali unatoč tome očekujem podršku s tribina, kao što je imaju Hajduk, Rijeka... Zvižduke nije ugodno čuti, ali i to nas treba motivirati - rekao je trener Ivica Kulešević uoči dvoboja s Varaždinom (začudo, VAR sudac neće biti Gabrilo kojeg su u Osijeku mogli komotno i udomiti koliko im se puta ove zime našao u toj ulozi, op.p.), kojeg Osijek ove sezone nijednom nije svladao.

Ostavka, pak, nije opcija.

PONAVLJA SE ZEKIĆ? - Nisam razmišljao o ostavci, niti ću je dati, jer bi to značilo da ne vjerujem u sebe i ono što radim. Komunikacija s upravom i vlasnicima je svakodnevna i korektna. Ako klub bude smatrao da ja ne trebam biti na ovom mjestu tada ću odstupiti - poručio je Kulešević, uz podršku predsjednika Meštrovića, koji smatra da još nisu iscrpljene sve mogućnosti. No, čelnici kluba odlučili su, čini se, ‘batinu’ pokazati igračima. Momčad je od četvrtka u karanteni, a igračima je navodno rečeno da će im se, ukoliko ne osvoje šest bodova u sljedeća dva susreta, oduzeti po 30 posto na plaćama, iako je to zakonski upitna mjera. No, ako je tako, čelnici kluba problem su očito prepoznali u igračima, a ne u struci. Trener, pak, igračima ništa ne zamjera. Pred Osijekom je tjedan istine. Usput, Zoran Zekić prije godinu dana morao je otići zbog slične situacije, loših igara i rezultata te negativne energije, a Osijek je tada bio treći.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 02:37