Franko Andrijašević
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
PRODUŽENA SURADNJA

Predvodnik Bijelih ostaje na Rujevici! Rijeka dogovorila važan posao, ali i potvrdila odlazak Brazilca

Dok je s Gentom dogovorena posudba Andrijaševića do kraja sezone, Felipe Pires napušta Rijeku.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. lipanj 2020. 09:47

Nogometaši Rijeke ulaze u posljednjih pet kola domaćeg prvenstva s dva boda zaostatka za drugim mjestom koje sljedeće sezone vodi u Ligu prvaka. Samo dva boda u posljednje četiri utakmice, kao i dva uzastopna poraza za momčad Simona Rožmana dovoljno su ozbiljan alarm da se u tjednu kada su na rasporedu velike utakmice priberu i vrate na pravi put.

U srijedu ih očekuje utakmica na stadionu Gradski vrt kod Osijeka, izravnog konkurenta za što višu i bolju europsku poziciju, dok nadolazećeg vikenda Bijelima predstoji domaći ogled s Dinamom na Rujevici. Tjedan odluke, moglo bi se to i tako reći...

Da on krene u što boljem tonu pobrinula se kancelarija koja je s belgijskim Gentom dogovorila ostanak Franka Andrijaševića na posudbi do kraja tekuće sezone. Ona je, da je bilo sve u redu, već odavno trebala završiti, ali pandemija koronavirusa produžila je njeno trajanje pa će tako i Andrijaševićev ostanak na Kvarneru potrajati do početka kolovoza. Podsjetimo, prvog dana toga mjesta na rasporedu je šibensko finale Kupa u kojem će Rijeka odmjeriti snage s Lokomotivom.

Istovremeno, objavljeno je i da će se Brazilac Felipe Pires vratiti u svoju domovinu. Igrač Hoffenheima koji je drugi dio sezone proveo na posudbi u Rijeci neće nastaviti ovu privremenu suradnju na isti način kao i Andrijašević. Njegova je supruga u Brazilu u blaženom stanju, a budući da je tamo pandemija koronavirusa na vrhuncu, Pires zbog osobnih razloga nije pristao na produljenje posudbe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 01:08