Deni Jurić i Doni Grdić
 Niksa Stipanicev, Duje Klaric
STIGAO POZIV IZ AUSTRALIJE

Preko HNL-a do Olimpijskih igara? Jedan je najbolji strijelac kluba, a drugi se tek predstavio u 1. ligi

U rosteru istog kluba nalazi se nekoliko igrača koji participiraju u različitim selekcijama
Piše: D. TrutinObjavljeno: 20. svibanj 2021. 21:56

U rosteru nogometaša Šibenika nalazi se nekoliko igrača koji participiraju u različitim hrvatskim, ali i inozemnim nogometnim reprezentacijama.

Listu predvodi kapetan Marko Bulat, koji je član U-19 i U-20 selekcije, a nakon Eura vrlo izgledno i U-21 reprezentacije. Todor Todoroski je standardni igrač U-21 reprezentacije Sjeverne Makedonije, ali šibenski prvoligaš bi mogao imati svoje predstavnike i na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Naime, najbolji strijelac Šibenika Deni Jurić te talentirani stoper Doni Grdić, koji je u nedavnom dvoboju protiv Osijeka upisao prve seniorske minute u prvoj ligi, našli su se na popisu U-23 reprezentacije Australije za četiri prijateljske utakmice koje će u lipnju odigrati u španjolskoj Marbelli. Riječ je zapravo u olimpijskoj selekciji koja će nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju, a hoće li se Deni i Doni naći na konačnom popisu bit će poznato krajem lipnja.

Na pripremama u Španjolskoj australska će U-23 selekcija odmjeriti snage s U-21 reprezentacijom Irske, te s olimpijskim reprezentacijama Saudijske Arabije, Rumunjske i Meksika. Inače, osim dvojice Šibenikovih australskih Hrvata za utakmice u Španjolskoj iz Prve HNL još je pozvan Anthony Kalik iz Gorice, a na popisu je i Kristian Popović iz drugoligaša Rudeša. Što se tiče Olimpijskih igara, Australci su smješteni u skupini C zajedno s Argentinom, Španjolskom i Egiptom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 09:17