TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
GLAVNI UVJET

Prekretnica u Hajduku: Marko Livaja ostaje na Poljudu samo zbog titule prvaka, momčad važnija od novca!?

Ni predsjednik ni Livaja nisu došli u Hajduk da bi osvajali četvrta mjesta ili se borili za drugo
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. svibanj 2021. 10:02

Ostaje li Marko Livaja u Hajduku, ključno je pitanje na Poljudu nakon što su Bijeli ostvarili plasman u kvalifikacije Konferencijske lige, a trener Paolo Tramezzani i Hajduk raskinuli ugovor na kraju sezone. Odgovor o Livaji sada svi čekaju, ali po svemu sudeći nećemo taj odgovor dočekati u sljedeća dva tjedna. Kraj je svibnja, tek je zaključeno prvenstvo, predah je očito svima potreban, kada je ova tema u pitanju.

Ugovor je ove zime potpisan do kraja sezone, Livaja bi shodno tome trebao potpisati novi ugovor s Hajdukom, ali ovog puta na dulje razdoblje, s obzirom da u kolovozu puni 28 godina. Jasno, ima još vremena za jedan jači transfer, ali ima i vremena s Hajdukom napraviti rezultat koji bi se dulje pamtio. Za takav rasplet u ovom trenutku je puno važnije stvaranje momčadi za sljedeću sezonu, nego novci. Činjenica jest da Livaja može veće novce dobiti u zemljama poput Turske i Italije, ali je istao tako jasno da u Hajduku može imati solidna primanja. Kada kažemo solidna, mislimo na usporedbu sa spomenutim zemljama, jer ono što bi Livaja mogao zarađivati na Poljudu status je najplaćenijeg igrača Hajduka.

Do kraja lipnja traje ugovor bivšem kapetanu Miji Caktašu, ali jasno je da će Hajduk ostankom Livaje i dalje imati igrača s primanjima većim od 500.000 eura godišnje. Neće se odlaskom Caktaša rasteretiti blagajnu, dapače, bit će na Poljudu sretni s takvim raspletom, jer će to značiti daje Livaja ostao u Hajduku još najmanje jednu sezonu. Ali, rekli smo, novci su na drugom mjestu. Na prvom je formiranje momčadi koja će se boriti za naslov prvaka. Ako Hajduk bude imao tu sposobnost okupiti na Poljudu ekipu koja će se sljedeće godine “potući” s Dinamom i Osijekom za titulu najbolje momčadi u Hrvatskoj, onda će Livaja sigurno ostati u bijelom dresu. I pritom se o davanjima za ugovor neće potrošiti puno vremena.

Livaja s Hajdukom želi biti pobjednik, isto kao i predsjednik Jakobušić. Ni predsjednik ni Livaja nisu došli u Hajduk da bi osvajali četvrta mjesta ili se borili za drugo, odnosno, treće. Ne! Obojica su došli su u Hajduk da bi osvajali trofeje. Zato je za ostanak Livaje primarno kakvu će momčad kreirati Nikoličius uz potporu Jakobušića. S jakom ekipom ostat će Livaja na Poljudu, na pragu 28. godine želi ostaviti trag u Hajduku.

Iza sebe ima već 10 godina inozemstva, već je u karijeri ostvario značajnije financijske ciljeve, a pritom ni u Hajduku neće biti na “kruhu i vodi”. Međutim, trofeji su viši cilj koji se novcem ne mogu kupiti.

Dakle, ekipa koja se bori za naslov jamči i Livajin ostanak. Za dva tjedna bi trebali definitivno znati je li Hajduk spreman formirati momčad koja bi imala potencijal iznijeti šampionske ambicije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 10:24