Vladimir Dugandžić / CROPIX
STIMULACIJA NA POLJUDU

Premije nakon dvije godine: Ako prođu Šahtjor, svaki igrač dobiva 2000 eura!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. kolovoz 2014. 16:58

Nakon dugo vremena obećana je i premija na Poljudu, za prolaz Šahtjora igrači Hajduk bit će nagrađeni sa po 2.000 eura. Možda nekom svota zvuči prevelika, a nekom premala, činjenica je da Bijeli od ljeta 2012. nisu imali premije za europski prolaz. Posljednju su upisali protiv Skonta pred dvije godine. Dobili su tada po 500 eura.

Skromno, nema što, ali takva je situacija. Međutim, treba igrače motivirati, to je svima jasno. Nije novac najveći motiv, jer ulaskom u play-off kvalifikacija Europske lige, otvaraju se Bijelima veliki poslovi. Igrači su bliže transferima u smiraj prijelaznog roka, a Hajdukova blagajna mogla bi se ozbiljno napuniti dolakom potencijalnog atraktivnog protivnika.

Samo od ulaznica Bijeli bi mogli zaraditi preko 2 milijuna kuna, a plus idu TV prava, marketinške akcije. Nećemo ulaziti u dodatne detalje, neka Bijeli prođu Kazahstance pa će se lako zbrajati financijski plusevi, ali pozitivno je da se premija pojavila na Poljudu. Makar i kao obećanje.

Nekoć je europska premija bila sasvim obična, redovna pojava. Primjerice, prije 20 godina (sezona 1994/95.) ulaskom u Ligu prvaka igrači su dobivali premije koje su iznosile i više od 15.000 DEM, a toliko su pojedinci imali godišnje ugovore. Za prolaz Levskog davne 1999. godine Bijeli su mogli dobiti po 5.000 DEM, ali nisu prošli Bugare. Premija je bilo i prije četiri godine kada se ušlo u Europsku ligu, ali od tada se samo jednom pojavilo premiranje igrača kao motivacijski segment. No, ako nema ulaganja, nema ni zarade, kažu ekonomski stručnjaci.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 05:20