CROPIX
'MOJA FRUSTRACIJA JE OGROMNA'

PRESICA PUNA EMOCIJA NAKON POBJEDE HAJDUKA: 'Ovo ću cijeli život pamtiti, reakcija navijača rekla je sve!; '20 igrača mi je plakalo u svlačionici!'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. ožujak 2019. 19:41

U utakmici 24. kola Prve HNL u Koprivnici su nogometaši Hajduka pobijedili Slaven Belupo s 2:1, iako su Splićani do 88. minute gubili s 0:1.

Hajdukov trener Siniša Oreščanin bio je presretan zbog osvojena tri boda.

- Mislim da je utakmica bila dobra za gledatelje, možda malo infarktna za navijače. Otpočetka je bila jako naelektrizirana, osjetila se jaka tenzija i namjera domaćina da nam pokuša osujetiti plan igre. Pokušali smo se prilagoditi i mislim da smo kontrolirali utakmicu u prvom dijelu, iako se u zadnjoj trećini nismo dobro pozicionirali - rekao je Oreščanin.

U nastavku, nakon jedanaesterca i isključenja Juranovića, i on se morao prilagoditi situaciji.

- Sad je lako biti general poslije bitke, jer preokrenuli smo, zamjene su zabile gol... Mi smo prvo težili da izjednačimo, a onda smo uz navijače Slaven ugurali u 16 metara, tu su se počele događati stvari i dogodila su se dva gola. Pobjeda je na kraju možda i malo sretna, ali veseli me momčadski duh, momčadski karakter. I kad smo imali igrača manje, mi smo sve karte dali u napad i lopta nas je nagradila. Ovo ću cijeli život pamtiti, reakcija navijača rekla je sve - zaključio je Hajdukov trener.

Trener Slaven Belupa Ivica Sertić bio je utučen, teško mu je pao poraz u samoj završnici.

- Čestitao bih momcima na odličnoj prezentaciji, koja nije bila popraćena i rezultatom. Bilo je puno dobrih stvari, čak bih rekao da ovo ne može biti zaslužena pobjeda Hajduka. Ne mogu se oteti dojmu da smo mi ovdje zavrijedili barem jedan, ako ne i sva tri boda - ustvrdio je trener Farmaceuta.

Novinari su ga pitali za komentar suđenja.

- Niti smijemo, niti ja želim komentirati stvari na koje nemam utjecala, ali mi je teško kad poslije utakmice dođem u svlačionicu i vidim da 20 igrača plače, a da se jedan gospodin 90 minuta sa šeretskim osmijehom šetkara po terenu, što je zaista frustrirajuće.

Gospodin o kojem Sertić priča je najvjerojatnije sudac utakmice Fran Jović koji je nakon susreta navodno prijavio direktora Slaven Belupa Zvonimira Šimunovića tvrdeći da ga je ovaj sačekao u tunelu i s njim se pokušao fizički obračunati, prenosi Slobodna Dalmacija.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:07