StoryEditor
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
ODLAZI PRVI STRIJELAC LIGE?

Preskup za Dinamo, ali ne i za klub iz Bundeslige! Žele Čolaka u svojim redovima, a evo i za koju cijenu

Čolak bi se mogao vratiti kući u Bundesligu. Udicu je bacio novi član elitnog njemačkog razreda
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 05. kolovoz 2020. 15:25

Osvajanjem Rabuzinova Sunca nakon trećeg mjesta u prvenstvu Rijeka je zaključila jednu od najsloženijih sezone u vladavini Damira Miškovića. Razdoblje od osam i pol godina i šest osvojenih trofeja! Bilo je, naime, rezanja plaća, stezanja remena, zamrzavanja premija...

Trener Simon Rožman se više morao baviti glavama igrača nego njihovim nogama. Odradio je sjajno. Oženio je klupsku politiku, stvaranje vlastitog kadra - pobjeđivanjem. Pa je tako u šibenskom finalu, osim strijelca Halilovića i borca bez mane Čolaka, najbolji igrač na trerenu bio vratar Ivor Pandur. Blistao je Braut na desnom boku, odradio je svoje na drugoj strani Štefulj, a mirnoću je u igri donio Lepinjica u nastavku utakmice. Četiri domaća igrača koji su obilježili sezonu, a tu je i ozlijeđeni Smolčić, Na klupi čeka mladi Galešić koji može igrati više pozicija u obrani. Nikada mlađa Rijeka !. Povijesni uspjeh trenera Simona Rožmana! Jači od pandemije, Dinama, Osijeka i Lokomotive...

U subotu Rijeka nastavlja pripreme za novu sezonu, 15. kolovoza na Rujevicu stiže Šibenik. Adresu je promijenio Alexander Gorgon, sada je član poljskog Pogona, potpisao je na tri godine. Oslobodio Rijeku 180.000 eura neto godišnjeg ugovora još tri godine... Neće Rožman suzu pustiti, iskusni Austrijanac, bio mu je postao teret. Kapetan nije bio uvijek na zadovoljavajućoj tjelesnoj i mentalnoj razini... Klupa mu je bila tvrda.

Svjestan je Rožman da će ostati bez najboljih igrača. Na potezu su Srećko Juričić i Ivan Mance, sportski direktor i njegov zamjenik, jer svi igrači su na - prodaju! Upita ima, ponuda zasad ne... Filozofski poručuju s Rujevice.

Antonio Mirko Čolak je najvrjedniji eksponat. Rijeka je u njega uložila više od 1,5 milijun eura s posudbama i otkupninom, sada je njegova cijena na TM-u četiri milijuna eura. Prvi strijelac HNL-a (20 golova) i najbolji igrač po ocjenama izvjestitelja SN, bio je navodno skup, tri milijuna, za Dinamo, ali to su samo novinarska nagađanja. Upita sada ima iz Francuske, Turske, Rusije i - Njemačke.

Čolak bi se mogao vratiti kući u Bundesligu. Udicu je bacio Stuttgart, novi član elitnog njemačkog razreda. Cijena? Najmanje tri milijuna eura. Svatko naime, vrijedi, koliko će netko za njega ponuditi... Mišković, Jurićić i Mance dobri su - trgovci.
Otišao je Gorgon, na odlasku je Čolak, na Rujevici su upregnuli sve snage, financijske i ostale, da bi sačuvali, produžili posudbu Andrijaševiću... U Gentu je prije povratka na Rujevici imao 700.000 eura, ovdje je smanjio svoju cijenu. Rijeka i Gent bili su našli zajednički jezik. Hoće li to dogoditi i sada, ovisi najviše o Gentu. Koji ga želi priključiti B momčadi, čime Andrijašević nije oduševljen.

KOME JE ČOLAK ZABIJAO OVE SEZONE

5
pogodaka zabio je u sezoni Istri 1961
4
pogodaka zabio je momčadi Intera
3
pogotka zabio je igračima Hajduka
2
pogotka zabio je Belupu, Osijeku i Varaždinu
1
pogodak zabio je Dinamu i Lokomotivi

SVI DOBITNICI ŽUTE MAJICE SN

1992. Goran Vučević (Hajduk)
1993. Goran Vlaović (HG/Croatia)
1994. Mladen Mladenović (Rijeka)
1995. Robert Špehar (Osijek)
1996. Igor Cvitanović (Croatia)
1997. Igor Cvitanović (Croatia)
1998. Mario Bazina (H. dragovoljac)
1999. Miljenko Mumlek (Varteks)
2000. Ivan Bošnjak (Cibalia)
2001. Boško Balaban (Dinamo)
2002. Ivica Olić (Zagreb)
2003. Ivica Olić (Dinamo)
2004. Niko Kranjčar (Dinamo)
2005. Mladen Bartolović (Zagreb)
2006. Eduardo da Silva (Dinamo)
2007. Eduardo da Silva (Dinamo)
2008. Luka Modrić (Dinamo)
2009. Mario Mandžukić (Dinamo)
2010. Senijad Ibričić (Hajduk)
2011. Ivan Krstanović (Zagreb)
2012. Anas Sharbini (Hajduk)
2013. Leon Benko (Rijeka)
2014. Duje Čop (Dinamo)
2015. Gabrijel Boban (Zagreb)
2016. Tino Sven Sušić (Hajduk)
2017. Franko Andrijašević (Rijeka)
2018. Heber A. dos Santos (Rijeka)
2019. Mijo Caktaš (Hajduk)
2020. Antonio Mirko Čolak (Rijeka)

Linker
19. kolovoz 2020 17:11