Split, 041110. Stadion u Poljudu. Nogometna utakmica 4. kola skupine G Europske lige izmedju HNK Hajduka i ruskog FC Zenita.Na slici: slavlje strijelca za Zenit Ionova uz njega Ivica Krizanac.Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunovic / CROPIX
VUČEVIĆEV POGLED

'Pribojavao sam se jako lošeg rezultata, ali nismo se osramotili. Igra ohrabruje!?'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 05. studeni 2010. 00:59

Luciano Spalletti ugodno se osjećao u Splitu, za njega i njegovu momčad bio je ovo lijep izlet, ali Talijan nije mogao obećati da će Zenit dobiti Anderlecht i AEK u dvije preostale utakmice koje su za Ruse samo stvar prestiža.

- Ne mogu obećati pobjedu, ali mogu obećati da ćemo preostale utakmice odigrati uz maksimalni angažman i ozbiljnost. Što se toga tiče navijači Hajduka mogu biti spokojni. Ne morate brinuti da ćemo popustiti protiv Hajdukovih konkurenata za drugo mjesto.

Spalletti je kurtoazno poručio:

- Zašto ne? Hajduk bi mogao osvojiti drugo mjesto!

O utakmici trener Zenita sve je sažeo u dvije rečenice.

- Odigrali smo jako dobro u prvom poluvremenu. Imali smo posjed lopte i kontrolu, postavili smo se kao gospodari. Popustili smo u finišu, ali nismo podlegli atmosferi. Moji igrači su bili mirni i staloženi do samog kraja.

Je li Ivicu Križanca povukao s tribina da doživi ovacije s trbina.

- Ivica je odigrao odličnu utakmicu, ali sam ga izvadio jer je osjetio problem s mišićem. Znam da je ovo njegova publika, želio sam da igra do kraja, nisam ga trebao izvlačiti ranije samo radi aplauza.

Trener Hajduka Goran Vučević realno je kazao:

- Prevelika je razlika u kvaliteta u korist Zenita. Pribojavao sam se jako lošeg rezultata, nismo se osramotili. Rezultat ohrabruje. Zenit je odigrao jako kvalitetnu utakmicu.

Vučević nije mogao birati.

- Bili smo osuđeni na defanzivniju varijantu. Učinila nas je nemoćnim prema naprijed. Inzistirao sam na brzim izlascima prema vani, ali to nismo mogli napraviti. Nismo stajali dobro.

Vučević je ohrabrila igra njegove momčadi u drugom poluvremenu. Nije se složio da je to bila samo kozmetičko popravljanje rezultata.

- Primili smo dva gola iz penala. Mislim da smo drugo poluvrijeme igrali dobro. Vjerovao sam sve do kraja da možemo napraviti čudo.

Ostaju teoretske šanse za prolaz.

- Sve dok teorija postoji imamo se pravo nadati. No jedno je nadati se, a realnost je nešto sasim drugo.

O AEK-u i Anderlechtu morat će razmišljati neki drugi trener jer Vučević je ponovio da je njegova misija na klupi Hajduka - jednokratna, samo na tjedan dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 06:45