Stanko Jurić
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
DŽOKER S KLUPE

PRIČA O INICIJATORU VELIKOG PREOKRETA HAJDUKA! ČOVJEK JE UBOJIT NA SVE TRI FRONTE Odbijanje talijanskih 300.000 € ne doima se sad krivom odlukom!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. ožujak 2019. 17:32

Stanko Jurić inicijator je velikog preokreta u Koprivnici. Kao i Tudor, također džoker s klupe. Rijetko je inače igrao ovog proljeća, skupio je samo 65 minuta u tri ulaska s klupe, ali treneru silno uzvraća na skromno povjerenje. Jurić nije najbolji strijelac Hajduka, ali u debitantskoj sezoni za Bijele može se pohvaliti da je trenutačno jedini igrač u kadru koji je zabio pogotke u sva tri natjecanja - u europskim kvalifikacijama, Kupu i dva u prvenstvu. Četiri pogotka u 19 nastupa, s tim da je 11 puta bio u prvoj postavi.

Sedmi ili osmi veznjak

Puno je toga prošao u prvoj sezoni, zabijao je golove, od pričuve iz debele sjene došao je do statusa prvotimca, pa se ponovno vratio na klupu. Kopić ga je izmislio, Vuliću je bio ključni igrač sredine terena, prošle zime stopirana mu je posudba u SPAL, da bi prošle subote u Koprivnici opet izronio na površinu s važnim pogotkom za preokret gotovo izgubljene utakmice.

Sibenik, 311018.
Stadion Subicevac
Nogometna utakmica 1/8 Hrvatskog kupa izmedju HNK Sibenik - HNK Hajduk
Na fotografiji:  Stanko Juric daje pobjednicki gol i slavi
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Niksa Stipanicev / CROPIX / CROPIX

Uza sve to, prije tri tjedna imao je i prometnu nesreću na splitskom asfaltu kada je automobil iz suprotnog smjera oduzeo prednost Juriću skrivivši sudar. Automobil koji je Jurić kupio prošle jeseni doživio je “totalku”, a Jurić je prošao tek s lakšom glavoboljom, bez ozbiljnijih ozljeda. Toliko se toga Stanku Juriću dogodilo u samo osam mjeseci, ispisao je taj 22-godišnji veznjak pravo štivo za nogometnu priču.

U Hajduk je došao tiho, prije godinu dana na pripreme u Tursku poveo je Kopić kapetana Dugopolja. Tako je glasila štura vijest o igraču znanom tek s drugoligaških travnjaka. Najbolje stvari u životu često se dogode slučajno, a Jurić je pravi primjer takve teze. U debiju za Hajduk zabio je u Sofiji i to nakon ulaska s klupe. Ozlijedio se Beširović u ranoj fazi utakmice, pa je Kopić posegnuo za Jurićem. Do tada sasvim nepoznatim široj javnosti, jer proljeće prošle godine odradio je Jurić u Hajduku 2.

- Na ljetnim pripremama u Sloveniji bio sam sedmi ili osmi vezni igrač.

Ali polako se osipala konkurencija u sredini terena. Transfere su potpisali Savvas, Toma Bašić i Radošević, a kada se ozlijedio i Beširović, nije Kopić imao puno izbora. Dočekao je i Jurić svoju šansu, puno prije nego se nadao. Zabio je glavom za vodstvo Hajduka protiv Slavije u Sofiji, a četiri dana kasnije u prvoligaškoj premijeri poentirao je nogom, udarcem s distance zatresao je mrežu Lokomotive. I Jurić više nije bio prvoligaški anonimac. Promijenio se potom trener, Kopića je zamijenio Vulić koji je brzo u Juriću prepoznao dodatnu snagu u sredini terena.

- Jurić je odigrao jednu sjajnu utakmicu - govorio je ushićeno Vulić nakon što su Bijeli remizirali s Rijekom na Poljudu krajem listopada.

Jurić je kod Vulića postao jedan od bitnijih igrača i to primarno zbog posebne doze agresivnosti koju je pružao u Hajdukovim izdanjima. Zabio je potom i pogodak u Šibeniku za prolaz u četvrtfinale Kupa čime je kompletirao “treble”, pogocima u sva tri natjecanja. Isti je doseg prošle jeseni imao i Said, ali odavno je Ganac u dresu Rio Avea. Mogao je ove zime i Jurić po inozemno iskustvo. SPAL je Hajduku za posudbu ponudio 300.000 eura, međutim na Poljudu su očito osjetili da im je Jurić potreban. Ili da vrijedi više, što je također legitiman stav.

Uporan i hrabar

Međutim, na startu drugog dijela sezone preselio je na klupu. Preciznije rečeno nastavio je u statusu koji je imao u posljednjim utakmicama jeseni. U zadnjih devet prvenstvenih dvoboja samo je triput ulazio s klupe. Na proljeće u Osijeku, Zaprešiću i Koprivnici. Nije se zato obeshrabrio, dapače. Kako se izvukao iz prometne nezgode bez ozljeda, tako je nastavio graditi karijeru. Uporno i hrabro, pa te i Bog nagradi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 09:10