Angelo Henriquez
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
'MOGU NADMAŠITI PRVU SEZONU'

PRIČE O DOLASKU GAVRANOVIĆA I JOŠ JEDNOG NAPADAČA 'PROBUDILE' SU DINAMOVE ZVIJEZDE 'Nisam čuo ništa, a jedan suigrač puno mi je pomogao...'

DINAMO Čileanac hat-trickom Istri u Kupu ojačao adute u borbi za prvog napadača modrog kluba
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. prosinac 2017. 16:00

Otkako je u Maksimiru krenula priča o dovođenju napadača, otkad se priča da je Gavranović ‘fix’ i da bi mogao doći još jedan robusni centarfor, probudili su se i aktualni golgeteri. Henriquez je počeo zabijati, a kad on malo stane, gol odluke postigne Hodžić. On se ozlijedio i nije igrao protiv Istre, tamo je na scenu opet stupio Čileanac.

Hat-trick za polufinale Kupa, golovi kakve je zabijao na početku svog mandata u Dinamu, ali je onda zastao, prikočio, neobjašnjivo. Uostalom, o tome smo već toliko puta pisali. U svakom slučaju, zahuktava se borba za prvog Dinamova napadača, ovim golovima Henriquez je trenutno u prednosti pred Hodžićem. Uostalom, i veći dio jeseni je prva Cvitanovićeva opcija. A u ove tri utakmice prije zimske stanke svakako će biti važno tko će ostaviti bolji dojam jer, kao što rekosmo, dolazi pojačanje i za sve neće biti mjesta.

Dakle, ili će taj bolji dojam kumovati nekom boljem transferu ili boljoj startnoj poziciji uoči nastavka sezone.

Pomogao mi je Olmo

- Nisam ništa čuo o dolascima, pokušavam samo misliti o sadašnjosti, što više napredovati i pomoći momčadi - mirno na pitanje o promjenama u svlačionici odgovara Henriquez, koji je ove sezone već zabio osam golova u svim natjecanjima. A to je već sad više nego čitave prošle sezone, napredak je očit? Doduše, još je to daleko od one prve sezone u Dinamu kad je stigao do brojke 29.

- Još je puno utakmica pred nama do kraja sezone i mogu samo nastaviti raditi da možda i nadmašim prvu sezonu. Vjerujem da je mogu nadmašiti!

Bacio je rukavicu svima, sadašnjima i budućima, očito je pun samopouzdanja. Iako, ima još utakmica u kojima je neprepoznatljiv i podsjeća na Angela iz zadnje dvije sezone, kad mu ne ide gol i ne ulazi u prilike, ali, generalno, Henriquez je puno bolji no što je bio. Osjeća li se i on tako?

- Da, osjećam se bolje ove sezone, kao da se bolje postavljam na terenu i zato je i bilo više prilika za golove. Zadovoljan sam, ali želim biti još i bolji.

Koji su razlozi za tu promjenu, što je, ili tko, doprinio tom povratku u bolju formu? Mi smo dojma da je jedan od razloga i odlazak Juniora Fernandesa, njegova prijatelja, jer sad Henriquez dobiva više lopti, suigrači ga više traže. A drugi je razlog Dani Olmo, s kojim se on odlično slaže u igri, a koji je ove sezone ponajbolji Dinamov igrač?

- U pravu ste, Olmov napredak ove sezone stvarno mi je pomogao. Ne samo meni, već čitavoj momčad, on je tip igrača koji uvijek pokušava asistirati napadačima, proigrati nas.

Juniora nije spomenuo, predobri su prijatelji da bi Fernandesov odlazak bio bi za njega pohvalan. No, zato je u prvi plan gurnuo trenera Cvitanovića.

- Mislim da disciplina momčadi na terenu sve bolja bolja pod Cvitanovićevim vodstvom, da po tom pitanju jako napredujemo. I to se vidi.

Očito je ‘kliknuo’ s aktualnim trenerom, Cvitanović mu je ukazao povjerenje i kontinuitet.

- Dobivam više minuta nego prošle sezone, a k tome je momčad na dobroj poziciji u prvenstvu, tako da sam i ja sretan. A i sama atmosfera u momčadi je dobra, tako da je i lakše uživati na treninzima i u igri. Povjerenje trenera mi je jako važno i samim time moram raditi više da opravdam minutažu. Kad netko vjeruje u tebe lakše dolaze i golovi.

Je li ovaj hat-trick najava da će sad početi zabijati u nekoj seriji, utakmicu za utakmicu?

- He-he, nadam se. Za to radim i očekujem od sebe da ću dati još više no dosad.

Uvijek se nekako vratimo na tu prvu sezonu u Maksimiru, kad nitko nije mogao vjerovati kakvog je Dinamo igrača uspio dovesti i svi su se pitali što je bilo Manchester Unitedu da ga se tek tako odrekne. U toj je sezoni Herniquez zabio čak tri puta po tri gola na utakmici i jednom četiri, u onom dvoboju Kupa s Opatijom.

- Uf, zadnji je bio te sezone, je l’ da? Da, sjećam se.

Protiv Hajduka u svojoj zadnjoj utakmici te sezone, nakon koje je odjurio na Copa Americu i propustio biti prvi topnik lige. Otada se nije ‘oporavio’, sad opet izgleda kao ‘onaj’ Angelo.

Još 270 minuta pred sobom imaju Henriquez i Hodžić da se predstave treneru Cvitanoviću ili inozemnim skautima. Inter, Cibalia i Istra momčadi su kojima se može zabiti i više pogodaka, a njih dvojica od golova žive. I Dinamo od njihovih pogodaka, pogotovo u zadnje dvije utakmice, u kojima su Henriquez i Hodžić donijeli bod i prolazak u polufinale Kupa. Konkurencija će im se na zimu, kako sad stvari stoje, zaoštriti, nema odmora i života na staroj slavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 18:30